Κοσμος

Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη - Τραυματίστηκαν 2 Έλληνες ναυτικοί

Eίχε προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας προκειμένου να φορτώσει σιτηρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη
Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη © Unsplash+/ Getty Images

Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη - Eίχε προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας προκειμένου να φορτώσει σιτηρά

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο υπό σημαία Παναμά πλοίου Vyssos χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007).

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Το φορτηγό πλοίο πήγαινε στην Ουκρανία

Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή, ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ