Κοσμος

Αυτή η πόλη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων για το 2024

Δημιουργεί το πιο ατμοσφαιρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων για το 2024
H Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων για το 2024 © Martin Lostak/ Unsplash

 Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων: H πόλη Μπρνο της Τσεχίας - Δημιουργεί το πιο ατμοσφαιρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Η πόλη Μπρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας βραβεύτηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων 2024, από το Christmas Cities Network Association.

Το Γουότερφορντ στην Ιρλανδία κέρδισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Χριστουγέννων 2024, ενώ η Αλμάνζα στην Ισπανία διακρίθηκε με ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή για την λόγω του χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της.

Το Μπρνο ξεχώρισε γιατί λειτουργεί ως μοναδικός χριστουγεννιάτικος πόλος έλξης, απεικονίζοντας την απήχηση του στους τουρίστες τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οδηγώντας σε αξιοσημείωτες κοινωνικές και μικρο-μακροοικονομικές επιπτώσεις στο αστικό τοπίο της πόλης.

Η πόλη Μπρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας βραβεύτηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων 2024
© Ignat Arapov/ Unsplash

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κριτική επιτροπή «η πόλη του Μπρνο να αναγνωριστεί ως η απόλυτη έκφραση δημιουργικής κουλτούρας και ισχυρής ταυτότητας δημιουργώντας με τις φωταγωγήσεις και τις υπαίθριες αγορές, το πιο ατμοσφαιρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό».

Η πόλη Μπρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας βραβεύτηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Χριστουγέννων 2024
© Martin Lostak/ Unsplash

Ευρωπαϊκή Πόλη Χριστουγέννων 2024 το Γουότερφορντ στην Ιρλανδία

Η διάκριση του Γουότερφορντ βασίζεται στο ότι «είναι ένας εξαιρετικός χριστουγεννιάτικος προορισμός, που συμβολίζει αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ισχυρή δέσμευση στην πολιτιστική και πολιτιστική του ταυτότητα».

Αν και υπάρχουν μόνο τα δύο βραβεία σε αυτόν τον διαγωνισμό -για πόλεις με περισσότερους από 100.000 κατοίκους και με λιγότερους από 100.000 κατοίκους, η κριτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να δώσει ειδική μνεία στην Αλμάνζα μια μικρή πόλη με περίπου 600 κατοίκους για τη δημιουργία ενός υψηλής ποιότητας χριστουγεννιάτικου έργου.

Αυτή η ετήσια εκδήλωση του Christmas Cities Network Association, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, προβάλλοντας παράλληλα την υλική και άυλη κληρονομιά τους.

Πέρυσι, το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, εξελέγη ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων 2023, η οποία αναγνωρίστηκε από την κριτική επιτροπή για την επίδειξη αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών αξιών και πολιτιστικής διατήρησης.

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν βραβευτεί με τέτοιο τίτλο είναι το Σαν Σεμπαστιάν, η Γένοβα, η Λιέγη, το Βαλκενμπούργο, η Ματζανταχόντα, η Μεντίνα ντε Ριοσέκο και η Τορεχόν ντε Αρντόζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ