Κοσμος

Μεγιστάνας υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία για να ζήσει 200 χρόνια

Πόσα χρήματα δίνει κάθε χρόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 46χρονος μεγιστάνας Bryan Johnson
O Bryan Johnson κάνει θεραπεία για να ζήσει 200 χρόνια © Youtube

Bryan Johnson: Ο 46χρονος μεγιστάνας και η πειραματική θεραπεία που υποστηρίζει ότι θα τον κάνει να ζήσει 200 χρόνια

Ονομάζεται Bryan Johnson και θέλει να ζήσει 200 χρόνια. Ο 46χρονος επιχειρηματίας δαπανά δύο εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπείες που θα του «χαρίσουν» σώμα 18χρονου.

Δημοσίευμα του New York Post αναφέρει ότι ο Bryan Johnson βρίσκεται σε ένα νησί στα ανοικτά της Ονδούρας για μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία, η οποία φέρεται να ενισχύει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, ενώ μειώνει το σωματικό λίπος. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας ανέρχεται στα 25.000 δολάρια ανά θεραπεία και δεν είναι η μόνη στην οποία έχει υποβληθεί ο Johnson. Προσφέρεται από την εταιρεία Minicircle Inc. η οποία υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της τεχνολογίας Πίτερ Θιλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI Σαμ Άλτμαν. Η προσπάθειά του 46χρονου να μην γεράσει περιλαμβάνει την καταμέτρηση των νυχτερινών του στύσεων και την ανταλλαγή αίματος με τον γιο του.

«Με τη γονιδιακή θεραπεία θα ζήσω 200 χρόνια», λέει ο Bryan Johnson

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Johnson αποκάλυψε πως στόχος είναι μέσω αυτής της γονιδιακής θεραπείας να ζήσει μέχρι τα 200 χρόνια. «Μέχρι τώρα, έχω φτιάξει τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και όλα τα άλλα πράγματα που ξέρουμε ότι βοηθούν στη μακροζωία. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να με οδηγήσει σε ηλικία 200 ετών. Οι γονιδιακές θεραπείες υπόσχονται να το κάνουν». Όπως ανέφερε, το επόμενο βήμα της γονιδιακής θεραπείας περιλαμβάνει ενέσεις, τα οφέλη των οποίων ελπίζει ότι θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. «Περιμένω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσω να παρατηρώ διαφορές», είπε στο αμερικανικό δίκτυο.

Παρά το γεγονός πως η εταιρεία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, η κύρια μονάδα της λειτουργεί στο Ροατάν, ένα τροπικό νησί λίγο έξω από το κόστος της Ονδούρας, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το νησί φιλοξενεί μία θεραπεία που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Η εν λόγω γονιδιακή θεραπεία έχει ως στόχο να ενισχύσει την παραγωγή της φυλλοστατίνης στον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που ενεργοποιεί μια διαδικασία στο σώμα η οποία οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα των μυών.

Οι ισχυρισμοί της Minicircle ότι η γονιδιακή θεραπεία θα μπορούσε να οδηγήσει στη μακροζωία αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν συνταχθεί μελέτες που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ