- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αργεντινή: Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα του Milei
Οι διαδηλωτές κινδυνεύουν να χάσουν κρατικά επιδόματα
Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας στην Αργεντινή ενάντια στα οικονομικά μέτρα του Milei. Οι διαδηλωτές κινδυνεύουν να χάσουν κρατικά επιδόματα
Χιλιάδες Αργεντίνοι βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα οικονομικού σοκ της κυβέρνησης, στην πρώτη πραγματική δοκιμασία για τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής, Javier Milei, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Milei, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα νωρίτερα αυτό το μήνα με υπόσχεση να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες σαρωτικά σχέδια για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και την καταστολή των διαδηλώσεων, δημιουργώντας μια πιθανή αναμέτρηση με κοινωνικές ομάδες που έχουν ορκιστεί ότι θα αντιταχθούν στη «θεραπεία του σοκ».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Milei ανακοίνωσε υποτίμηση 54% του πέσο, περικοπές επιδοτήσεων και κλείσιμο κυβερνητικών υπουργείων, μέτρα που είπε ότι ήταν απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης της Αργεντινής.
Όσοι κλείνουν τους δρόμους μπορεί να χάσουν τα επιδόματά τους
Εν μέσω έντονης αστυνομικής παρουσίας, οι διαδηλωτές, με επικεφαλής ομάδες που εκπροσωπούν τους ανέργους, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Plaza de Mayo, ένα ιστορικό σημείο συνάντησης μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, για να απαιτήσουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη για τους φτωχούς.
Οι αρχές οδήγησαν τους διαδηλωτές μακριά από τους δρόμους και στα πεζοδρόμια για να επιτρέψουν την κανονική ροή της κυκλοφορίας.
«Είναι μια ειρηνική κινητοποίηση. Δεν θέλουμε καμία αντιπαράθεση. Δεν θέλουμε κανενός είδους σύγκρουση», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ο Εντουάρντο Μπελιμόνι, επικεφαλής της αριστερής ομάδας διαμαρτυρίας Polo Obrero, η οποία κάλεσε πρώτη τη διαδήλωση.
Η πορεία ήρθε αφότου ο νέος υπουργός Ασφαλείας παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα «πρωτόκολλο» επιβολής του νόμου που επιτρέπει στις ομοσπονδιακές δυνάμεις να εμποδίζουν τους διαδηλωτές να οργανώσουν διαδηλώσεις και οδοφράγματα.
Ορισμένες κοινωνικές οργανώσεις είπαν ότι το πρωτόκολλο πάει πολύ μακριά και διακυβεύεται το δικαίωμα διαμαρτυρίας.
Η κυβέρνηση είπε επίσης τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι που μπλοκάρουν δρόμους μπορεί να χάσουν το δικαίωμα τους να λαμβάνουν κρατικά επιδόματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.