- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αργεντινή: Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα του Milei
Οι διαδηλωτές κινδυνεύουν να χάσουν κρατικά επιδόματα
Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας στην Αργεντινή ενάντια στα οικονομικά μέτρα του Milei. Οι διαδηλωτές κινδυνεύουν να χάσουν κρατικά επιδόματα
Χιλιάδες Αργεντίνοι βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα οικονομικού σοκ της κυβέρνησης, στην πρώτη πραγματική δοκιμασία για τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής, Javier Milei, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Milei, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα νωρίτερα αυτό το μήνα με υπόσχεση να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες σαρωτικά σχέδια για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και την καταστολή των διαδηλώσεων, δημιουργώντας μια πιθανή αναμέτρηση με κοινωνικές ομάδες που έχουν ορκιστεί ότι θα αντιταχθούν στη «θεραπεία του σοκ».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Milei ανακοίνωσε υποτίμηση 54% του πέσο, περικοπές επιδοτήσεων και κλείσιμο κυβερνητικών υπουργείων, μέτρα που είπε ότι ήταν απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης της Αργεντινής.
Όσοι κλείνουν τους δρόμους μπορεί να χάσουν τα επιδόματά τους
Εν μέσω έντονης αστυνομικής παρουσίας, οι διαδηλωτές, με επικεφαλής ομάδες που εκπροσωπούν τους ανέργους, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Plaza de Mayo, ένα ιστορικό σημείο συνάντησης μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, για να απαιτήσουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη για τους φτωχούς.
Οι αρχές οδήγησαν τους διαδηλωτές μακριά από τους δρόμους και στα πεζοδρόμια για να επιτρέψουν την κανονική ροή της κυκλοφορίας.
«Είναι μια ειρηνική κινητοποίηση. Δεν θέλουμε καμία αντιπαράθεση. Δεν θέλουμε κανενός είδους σύγκρουση», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ο Εντουάρντο Μπελιμόνι, επικεφαλής της αριστερής ομάδας διαμαρτυρίας Polo Obrero, η οποία κάλεσε πρώτη τη διαδήλωση.
Η πορεία ήρθε αφότου ο νέος υπουργός Ασφαλείας παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα «πρωτόκολλο» επιβολής του νόμου που επιτρέπει στις ομοσπονδιακές δυνάμεις να εμποδίζουν τους διαδηλωτές να οργανώσουν διαδηλώσεις και οδοφράγματα.
Ορισμένες κοινωνικές οργανώσεις είπαν ότι το πρωτόκολλο πάει πολύ μακριά και διακυβεύεται το δικαίωμα διαμαρτυρίας.
Η κυβέρνηση είπε επίσης τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι που μπλοκάρουν δρόμους μπορεί να χάσουν το δικαίωμα τους να λαμβάνουν κρατικά επιδόματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.