Κοσμος

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που κατέγραψε drone από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Η έκκληση των Αρχών στους πολίτες, καθώς η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που κατέγραψε drone από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία
Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που κατέγραψε drone από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία © EPA/ANTON BRINK

Ισλανδία: Oι συγκλονιστικές λήψεις drone από την έκρηξη του ηφαιστείου - Η έκκληση των Αρχών στους πολίτες, καθώς η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης

Το ηφαίστειο Ρέικιανες εξερράγη την Τρίτη (19.12) στην Ισλανδία και οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα κόβουν την ανάσα καθώς αποτυπώνουν από την μία την «άγρια» ομορφιά της φύσης και από την άλλη τον τρόμο που υπάρχει μετά από ένα τέτοιο φαινόμενο.

Έκρηξη ηφαιστείου Ρέικιανες
Έκρηξη ηφαιστείου Ρέικιανες © EPA/ANTON BRINK

Ελικόπτερο πέταξε πάνω από λιωμένο φλεγώμενο πέτρωμα και μαζί με πλάνα από drone που έφερε στη δημοσιότητα ο Guardian, μας χάρισαν φοβερά στιγμιότυπα από την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ισλανδία.

Aerial footage shows Iceland volcano spewing lava

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η ηφαιστειακή δραστηριότητα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης αλλά το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας αναφέρει ότι θα μπορούσε να βγει περισσότερη λάβα από το εσωτερικό της γης και αυτό θα προκαλέσει το άνοιγμα νέω ρωγμών.

Οι προειδοποιήσεις των Αρχών στην Ισλανδία

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για τα Χριστούγεννα και να μην επιχειρήσουν να πάνε κοντά στο σημείο της έκρηξης για να δουν όσα έχουν συμβεί.

Ο Vidir Reynisson, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Ισλανδίας, είχε προειδοποιήσει ότι η περιοχή της έκρηξης «δεν αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο», καλώντας τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2021, το 2022 και τον περασμένο Ιούλιο, οι ηφαιστειακές εκρήξεις σε έναν ακατοίκητο τομέα στα περίχωρα του Γκρίνταβικ είχαν γίνει μεγάλες τουριστικές ατραξιόν, προσελκύοντας σχεδόν 680.000 επισκέπτες, σύμφωνα με το ισλανδικό Γραφείο Τουρισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ