Κοσμος

Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα από «παρακλάδια» της Χαμάς

Συλλήψεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Δανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα από «παρακλάδια» της Χαμάς  Συλλήψεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Δανία
Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν γύρω από την εμπορική περιοχή Les Halles στο Παρίσι © ΕΡΑ / TERESA SUAREZ

Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα από «παρακλάδια» της Χαμάς - Συλλήψεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Δανία

Σε υψηλό συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές ευρωπαϊκών χωρών υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενόψει Χριστουγέννων. Στη Δανία έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άτομα, ενώ άλλα τέσσερα ερευνώνται ως ύποπτα για τρομοκρατία. Λίγο νωρίτερα οι γερμανικές και ολλανδικές Αρχές είχαν επίσης προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxp3nzc58xxt)

Γερμανία

Οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Καρλσρούη. Κατηγορούνται ότι «ενορχήστρωναν» επιθέσεις εναντίον εβραϊκών στόχων, επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Οι ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων κατονομάζονται με το μικρό και το αρχικό από το επώνυμό τους με την συνοδεία της αντιτρομοκρατικής, οδηγήθηκαν στο βαν της αστυνομίας και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του ομοσπονδιακού ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη δράση τους. Ο τρίτος ύποπτος κρατείται προσωρινά στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές έχουν άμεση διασύνδεση με τις ταξιαρχίες Al-Kassam, τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς.

Νωρίτερα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκανε «φύλο και φτερό» το διαμέρισμα ενός υπόπτου. Κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν πακέτα που περιείχαν νιτρική αμμώνια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία εκρηκτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxoqw0r0a9zd)

Δανία

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη με αίτημα των γερμανικών αρχών άλλος ένας ύποπτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ενώ οι συλλήψεις των τεσσάρων υπόπτων στη Δανία δεν συνδέονται με τις υπόλοιπες.

«Αυτό δεν μας οδηγεί στο να αλλάξουμε την τρομοκρατική απειλή στη Δανία. Βρίσκεται στο επίπεδο τέσσερα στα πέντε, το οποίο ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και θα παραμείνει εκεί» αναφέρει ο επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Φλέμινγκ Ντάιερ.

Σχολιάζοντας, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για ύπαρξη δικτύου της Χαμάς σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ