- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σάλος στην Τουρκία: Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας σκότωσε διανομέα και εξαφανίστηκε από τη χώρα
Διαστάσεις για τη διαχείριση του δυστυχήματος από την Αστυνομία
Τουρκία: Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας σκότωσε σε τροχαίο διανομέα - Έφυγε από τη χώρα
Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας έφυγε από τη χώρα μετά από τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο διανομέα. Ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Η υπόθεση, την οποία ανέδειξε κυρίως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μέγας πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί έντονες αντιδράσεις διότι ο ύποπτος, ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν δικαστικό έλεγχο ή περιοριστικό όρο έπειτα από την πρώτη αστυνομική αναφορά, όπως υπογράμμισε ειδικά η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Cumhuriyet («Δημοκρατία»).
«Ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία» ανενόχλητος, τόνισε με αγανάκτηση ο κ. Ιμάμογλου χθες Σάββατο μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια» όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας» — προσθέτοντας απόσπασμα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης.
Πώς έγινε το δυστύχημα στην Τουρκία - Ο διανομέας ήταν πατέρας δύο παιδιών
Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο a Haber, ο γιος του Σομαλού προέδρου Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ χτύπησε μέρα μεσημέρι την 30ή Νοεμβρίου μοτοσικλετιστή διανομέα. Ο Γιούνους Εμρέ Γκετσέρ, πατέρας δυο παιδιών, εκσφενδονίστηκε βίαια στην άσφαλτο και υπέκυψε έξι μέρες αργότερα σε νοσοκομείο.
Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του οδηγού. Όμως «όταν αστυνομικοί πήγαν την Παρασκευή (σ.σ. προχθές) στην κατοικία του υπόπτου, διαπίστωσαν πως εξαφανίστηκε τη 2η Δεκεμβρίου», σύμφωνα με το a Haber. «Εκδόθηκε έτσι διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του» την ίδια μέρα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε το δίκτυο. Ο δικηγόρος του διανομέα, ο Ιγιάζ Τσιμέν, που μίλησε στην εφημερίδα Cumhuriyet, επέκρινε έντονα την αρχική έκθεση της τροχαίας, που ανέφερε πως το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της «απροσεξίας» του θύματος.
«Δεύτερη έκθεση πραγματογνώμονα και βίντεο έδειξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ευθυνόταν 100%», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία πως ο τελευταίος δεν πρόκειται να «συλληφθεί ποτέ».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τουρκία διατηρεί την τελευταία δεκαετία και πλέον στενές σχέσεις με τη Σομαλία, «αδελφή χώρα» 17 εκατομμυρίων κατοίκων με πληθυσμό κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, στο Κέρας της Αφρικής· είναι βασική της εταίρος σε οικονομικό επίπεδο, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, της εκπαίδευσης, της υγείας και της στρατιωτικής συνεργασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.