Κοσμος

Βρέθηκε νέα διαθήκη της Aretha Franklin - Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την περιουσία της

Τι αφήνει στους γιους της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aretha Franklin
Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Aretha Franklin μία νέα διαθήκη έφτασε στα χέρια δικαστή © EPA / Lee McDonald/Las Vegas News Bureau HANDOUT

Aretha Franklin: Νέα διαθήκη - Τι αφήνει στα παιδιά της η θρυλική τραγουδίστρια

Οι γιοι της Aretha Franklin έχουν πλέον τη δυνατότητα να λάβουν την περιουσία της, αφού εντοπίστηκε χειρόγραφη διαθήκη της.

Σύμφωνα με το BBC, στα χέρια δικαστή έφτασε μία χειρόγραφη διαθήκη του 2014 που βρέθηκε ανάμεσα σε μαξιλάρια του καναπέ. Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα τέσσερις μήνες αφότου επιτροπή της περιοχής του Ντιτρόιτ είπε ότι το έγγραφο της διαθήκης ήταν έγκυρο σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μίσιγκαν, παρότι ήταν κακογραμμένη και είχε πολλά δυσανάγνωστα σημεία. Η Φράνκλιν το είχε υπογράψει και έβαλε ένα χαμογελαστό πρόσωπο στο πρώτο γράμμα του ονόματός της. Η νέα διαθήκη καταργεί μία παλαιότερη που είχε βρεθεί το 2019 και είχε συνταχθεί το 2010.

Aretha Franklin - Τι κληρονομούν τα παιδιά της

Ο γιος της Κέκαλφ είναι αυτός που κληρονομεί το ακίνητο που βρίσκεται στα προάστια του Ντιτρόιτ, το οποίο εκτιμήθηκε σε 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2018, αλλά τώρα αξίζει περισσότερο. Στον άλλο της γιος, τον Τεντ του δόθηκε ένα σπίτι στο Ντιτρόιτ, το οποίο πωλήθηκε για 300.000 δολάρια πριν εμφανιστούν οι διαθήκες. «Ο Τέντι ζητά τα χρήματα από την πώληση», δήλωσε, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Τσαρλς ΜακΚέλβι, δικηγόρος του Κέκαλφ Φράνκλιν.

Ο τρίτος γιος της, Έντουαντ θα λάβει ένα άλλο σπίτι που είχε στην ιδιοκτησία της η τραγουδίστρια. Συνολικά η Aretha Franklin διέθετε τέσσερα σπίτια όταν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2018. Η ανακάλυψη των δύο χειρόγραφων διαθηκών μήνες μετά τον θάνατό της οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ των γιων για το τι ήθελε να κάνει η μητέρα τους με την ακίνητη περιουσία της και άλλα περιουσιακά της στοιχεία.

Ένα από τα ακίνητα, αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, πιθανότατα θα πωληθεί και τα έσοδα θα μοιραστούν σε τέσσερις γιοι της, καθώς στη διαθήκη του 2014 δεν είχε οριστεί κληρονόμος γι' αυτό.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Περιορίσαμε τα υπόλοιπα ζητήματα», είπε ο ΜακΚέλβι.

Υπάρχει ακόμα μια διαφορά που αφορά το πώς θα μοιραστούν τα μουσικά περιουσιακά στοιχεία της Aretha Franklin, αν και η διαθήκη φαίνεται να ορίζει ότι οι γιοι της θα μοιράζονταν τα έσοδα που προκύπτουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ