Κοσμος

Ποιος είναι ο «Stavros Flatley» που επικαλέστηκε ο Pierce Morgan με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Μας έδωσαν τη φέτα, το ελαιόλαδο και τον… Stavro Flatley» τόνισε ο διάσημος σχολιαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος είναι ο «Stavros Flatley» το όνομα του οποίου επικαλέστηκε ο Pierce Morgan
Ποιος είναι ο «Stavros Flatley» το όνομα του οποίου επικαλέστηκε ο Pierce Morgan © Instagram/lagiflatley

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ποιος είναι ο Stavros Flatley - «Μας έδωσαν τη φέτα, το ελαιόλαδο και τον… Stavro Flatley» τόνισε ο διάσημος σχολιαστής

Όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, προκάλεσε αναστάτωση στη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να ακυρώνει την προγραμματισμένη τους συνάντηση που είχε δρομολογηθεί για την Τρίτη (28.11). Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από το Μαξίμου, τη Βρετανική κυβέρνηση, αλλά και από σχολιαστές για το φλέγον θέμα.

Ένας εξ΄αυτών και ο Pierce Morgan που πήρε σήμερα (29.11) το μέρος της Ελλάδας τονίζοντας μάλιστα πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Στον απόηχο αυτής της διπλωματικής σύγκρουσης ο Pierce Morgan ανέφερε, στο Sky News Australia:

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να κατέχει τα Μάρμαρα και να τα δανείζει στην Ελλάδα, όπως κάνει με πολλές χιλιάδες άλλα αντικείμενα κάθε χρόνο. Η Βρετανία ανέκαθεν έλεγε ότι αυτοί οι θησαυροί πρέπει να παραμείνουν εδώ, όπου είναι ασφαλείς – ένα επιχείρημα που έχει γίνει πολύ λιγότερο ισχυρό από τότε που το Μουσείο παραδέχτηκε ότι έχουν κλαπεί περισσότεροι από 2.000 θησαυροί αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών. Τώρα το θέμα εξελίσσεται σε διπλωματική διαμάχη, αφού ο πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του. Αυτό φάνηκε σαν μια μάλλον ασήμαντη προσπάθεια να ικανοποιήσει την εκλογική βάση του και δεν είναι καλή εικόνα για τη Βρετανία».

Συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος. Ένας φίλος. Μας έδωσαν τη φέτα, το ελαιόλαδο και τον… Stavro Flatley. Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα Γλυπτά τους σε αντάλλαγμα». Ποιος είναι όμως ο περιβόητος Stavros Flatley;

O Stavros Flatley έγινε γνωστός στο «Βρετανία έχεις ταλέντο»

Ο «Stavros Flatley» είναι ένα χορευτικό δίδυμο πατέρα-γιου από την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούμενο από τον Δημήτριο και τον Μιχαλάκη Ανδρέα. Είχαν συμμετοχή στο τρίτο κύκλο του «Britain's Got Talent» το 2009, φτάνοντας στον τελικό και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Stavros Flatley - Britain's Got Talent 2009 - Show 1

Το όνομα τους προέρχεται από τον Ιρλανδοαμερικανό χορευτή, Michael Flatley, γνωστό από τα ιρλανδικά χορευτικά σόου όπως το «Riverdance» και το «Lord of the Dance». Το όνομα «Σταύρος» προέρχεται από έναν Έλληνα ιδιοκτήτη κεμπαμπτζίδικου με σπαστά Αγγλικά, τον οποίο υποδύθηκε ο Harry Enfield στην τηλεοπτική κωμική και μουσική εκπομπή «Saturday Live» του Channel 4.

Mάλιστα, το κωμικό δίδυμο έλαβε μέρος, το 2019, και στην ειδική έκδοση του «Βρετανία έχεις ταλέντο», με όλους τους νικητές και τους συμμετέχοντες που «έγραψαν» ιστορία στην εκπομπή, καταλαμβάνοντας στον τελικό τη δεύτερη θέση.

STAVROS FLATLEY - All Performances | Britain's Got Talent

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ