Κοσμος

Ρόμπερτ Πέστον για Σούνακ: «Εχθρική και αναίσθητη η κίνηση προς τον Μητσοτάκη»

Αιχμές αφήνει ο βασικός πολιτικός σχολιαστής του βρετανικού καναλιού ITV

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Πέστον για Σούνακ: «Εχθρική και αναίσθητη η κίνηση προς τον Μητσοτάκη»
Ρόμπερτ Πέστον για Σούνακ: «Εχθρική και αναίσθητη η κίνηση προς τον Μητσοτάκη» © Facebook/ Robert Peston

Ρόμπερτ Πέστον για Σούνακ: Αιχμές εναντίον του αφήνει ο βασικός πολιτικός σχολιαστής του βρετανικού καναλιού ITV

Αιχμές κατά του Ρίσι Σούνακ άφησε ο βασικός πολιτικός σχολιαστής του βρετανικού καναλιού ITV, Ρόμπερτ Πέστον. Όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και αν έχει η κίνηση του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το σίγουρο είναι ότι κατάφερε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, δεχόμενος «πυρά» εντός και εκτός συνόρων.

Ο πιο επιδραστικός ίσως δημοσιογράφος, σχολίασε στο Twitter/X για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο LSC πριν από περίπου ένα χρόνο και το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός τότε της Μ. Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, δεν τον κάλεσε στην Ντάουνινγκ Στριτ, προκαλώντας έκπληξη στους διπλωματικούς κύκλους. 

Η ανάρτηση του Ρόμπερτ Πέστον

Αναλυτικά ο Ρ. Πέστον έγραψε: «Υπάρχει λίγη ιστορία για το φαιδρό μεταξύ του Λονδίνου του Σουνάκ και της Αθήνας του Μητσοτάκη. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο Λονδίνο, για να μιλήσει μεταξύ άλλων στο London School of Economics. Οι άνθρωποι του κοντινού του κύκλου, περίμεναν τον τότε σχετικά νέο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να τον καλέσει στην Ντάουνινγκ Στριτ για κουβέντα, γιατί -εκτός των άλλων- ο Μητσοτάκης είναι ένας επιδραστικός ηγέτης της Ε.Ε. Υπήρχε απογοήτευση που δεν συνέβη και έκπληξη στους βρετανικούς διπλωματικούς κύκλους, μια αίσθηση ότι η Ντάουνινγκ Σεντ έκανε λάθος εκτίμηση. Σε αυτό το σκηνικό, η απόφαση αυτής της εβδομάδας του Σούνακ να άρει την πρόσκληση του Μητσοτάκη, λόγω ευαισθησίας γύρω από τα Μάρμαρα, φαίνεται ακόμη πιο εχθρική και αναίσθητη. Συνωμοσία ή παραπλάνηση;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ