- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο - Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας
Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως
Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως
Το Azabudai Hills, το κτιριακό συγκρότημα, που έκανε τα εγκαίνιά του την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Τόκυο, περιλαμβάνει το νέο ψηλότερο κτίριο σε ολόκληρη την Ιαπωνία.
Το κτηματομεσιτικό συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις ουρανοξύστες, με τον ψηλότερο - το κτίριο Mori - να φτάνει τα 330 μέτρα.
Συγκριτικά, αυτό τοποθετεί το κτίριο Mori κάτω από το μισό ύψος του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Ντουμπάι που έχει ύψος 828 μέτρα. Είναι, ωστόσο, ψηλότερο από το αντίστοιχο κτίριο της ΕΕ, τον πύργο Varso στη Βαρσοβία, που έχει ύψος 310 μέτρα.
Ο κίνδυνος σεισμών εμποδίζει την Ιαπωνία από το να κατασκευάσει πολλούς ουρανοξύστες
Η Ασία και η Μέση Ανατολή είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή ουρανοξυστών, ωστόσο τα ψηλότερα κτίρια της Ιαπωνίας δείχνουν πολύ μικρά μπροστά στα αντίστοιχα της Κίνας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξημένο σεισμικό κίνδυνο στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος, οι ουρανοξύστες πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα και συχνά κατασκευάζονται με πολύ περισσότερο όγκο από τους υπόλοιπους.
Το Azabudai Hills έχει δημιουργηθεί ως «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει να προσελκύει 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην περιοχή Minato City του Τόκιο. Θα φιλοξενήσει 20.000 υπαλλήλους γραφείου και 3.500 κατοίκους όταν θα είναι πλήρως κατειλημμένο. Ανάμεσα στους τρεις ουρανοξύστες, θα υπάρχουν πάνω από 150 εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και ένα νέο μουσείο ψηφιακής τέχνης, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Το Azabudai Hills θα χάσει σύντομα την πρώτη θέση
Ενώ το Azabudai Hills είναι το νέο ψηλότερο κτίριο στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας το Abeno Harukas ύψους 300 μέτρων στην Οσάκα, δεν είναι το ψηλότερο κτίσμα στη χώρα. Εκεί κοντά βρίσκεται ο Πύργος του Τόκιο, που χτίστηκε το 1958 ως πύργος επικοινωνιών με 3 μέτρα ψηλότερο από τον ουρανοξύστη.
Σε σχεδόν διπλάσιο ύψος από τον Πύργο του Τόκιο, υπάρχει επίσης το Tokyo Skytree, άλλος ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στα βόρεια της πόλης. Ολοκληρώθηκε το 2012, με ύψος 634 μέτρα.
Όχι μόνο αυτοί οι δύο πύργοι «επισκιάζουν» το Azabudai, αλλά και το δικό του ρεκόρ ως ψηλότερο κτίριο πρόκειται να καταριφθεί όταν ολοκληρωθεί ο Πύργος Torch Tower ύψους 390 μέτρων κάποια στιγμή μεταξύ 2027 και 2028.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.