Κοσμος

Ο Jamie Foxx κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα μέσα σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Τι υποστηρίζει η καταγγέλλουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Jamie Foxx
Τι υποστηρίζει η γυναίκα που κατήγγειλε τον Jamie Foxx για σεξουαλική επίθεση © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Jamie Foxx: Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση μέσα σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη

Ο Jamie Foxx κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Το περιστατικό φέρεται να καταγράφηκε το 2015 και βρήκε πριν από λίγες το ώρες της δημοσιότητας, μετά τη μήνυση που κατέθεσε το φερόμενο θύμα. 

Σύμφωνα με το CNN, το θύμα, που προσδιορίζεται ως Jane Doe, ισχυρίζεται στη μήνυση ότι ο Foxx «σκόπιμα και χωρίς τη συγκατάθεσή της χρησιμοποίησε βία για να αγγίξει προσβλητικά το πρόσωπο της Ενάγουσας», ενώ καταγγέλλεται ότι της χάιδεψε το στήθος και τα γεννητικά όργανα. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Foxx φαινόταν «μεθυσμένος» τη στιγμή του συμβάντος. Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται «σωματικούς και συναισθηματικούς τραυματισμούς, άγχος, αγωνία, αμηχανία και οικονομική βλάβη» και ζητά απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση. 

Jamie Foxx - Ο νόμος περί Adult Survivors Act

Η μήνυση υποβλήθηκε βάσει του νόμου που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Νοεμβρίου 2022 και επιτρέπει σε ενήλικες επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης να μηνύσουν τους κακοποιούς τους στη Νέα Υόρκη. Ο νόμος δίνει στους ενήλικες επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης ένα χρόνο για να υποβάλουν αγωγές εναντίον των δραστών τους. Ο Jamie Foxx είχε ένα ιατρικό επεισόδιο νωρίτερα αυτό το έτος αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ατλάντα για μια άγνωστη ιατρική κατάσταση. Ο βραβευμένος με Όσκαρ αναφέρθηκε στην ανάρρωσή του για πρώτη φορά τον Ιούλιο.

Ο Jamie Foxx είναι μία από τις διασημότητες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση σε σειρά αγωγών που κατατέθηκαν βάσει του Adult Survivors Act, νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης που επιτρέπει τέτοιες αγωγές να υποβάλλονται στο δικαστήριο ακόμη και αν έχουν εξαντληθεί οι παραγραφές.

Με πληροφορίες από CNN και Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ