Κοσμος

Σούζαν Σάραντον: Απολύθηκε από το πρακτορείο της λόγω αντισημιτικών δηλώσεων

Είπε ότι τώρα οι Εβραίοι «παίρνουν μια γεύση» από όσα περνούν οι Μουσουλμάνοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σούζαν Σάραντον: Απολύθηκε από το πρακτορείο της λόγω αντισημιτικών δηλώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σούζαν Σάραντον έκανε αντισημιτικέ δηλώσεις © ΕΡΑ / Susanna Saez

Σούζαν Σάραντον: Απολύθηκε από το πρακτορείο της λόγω αντισημιτικών δηλώσεων - Είπε ότι τώρα οι Εβραίοι «παίρνουν μια γεύση» από όσα περνούν οι Μουσουλμάνοι

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον απολύθηκε από το πρακτορείο του Χόλιγουντ, UTA, αφού είπε σε πρόσφατη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων ότι οι Εβραίοι των ΗΠΑ που φοβούνται για την ασφάλειά τους εν μέσω έξαρσης αντισημιτισμού «παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνοι σε αυτή τη χώρα». Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου επιβεβαίωσε την απόφαση σύμφωνα με το Deadline.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx4jnu0scuf5)

Κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται, φοβούνται να είναι Εβραίοι αυτή τη στιγμή και παίρνουν μια γεύση του να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή η χώρα, που τόσο συχνά υφίσταται βία».

Τα σχόλιά της προκάλεσαν αντιδράσεις στο διαδίκτυο και η συγγραφέας Asra Nomani, η οποία είναι Ινδοαμερικανίδα μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, έγραψε στο X: «Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος στην Αμερική: Ο μπαμπάς μου δεν χρειάστηκε να γίνει υπηρέτης δεύτερης κατηγορίας σε έναν από τους πολλούς τυράννους των μουσουλμανικών χωρών… Η μαμά μου;… Το ότι ήταν μουσουλμάνα στην Αμερική σήμαινε ότι μπορούσε να ζήσει ΕΛΕΥΘΕΡΗ με τον άνεμο στα μαλλιά… Νομίζεις ότι η μουσουλμανική δικτατορία του Κατάρ το επιτρέπει να πάρουν την ιθαγένεια οι μουσουλμάνοι σκλάβοι, οι υπηρέτες ή οι μουσουλμάνοι της Παλαιστίνης; Ούτε καν…».

Η Σούζαν Σάραντον  δήλωσε ότι το να ασκείς κριτική στο Ισραήλ δεν είναι αντισημιτικό

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη New York Post, η Σούζαν Σάραντον προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να «ανοίξουν μια συζήτηση» και «να ακούσουν τα γεγονότα» σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, αλλά είπε ότι «δεν χρειάζεται να διαβάστε ολόκληρη την ιστορία αυτής της περιοχής» για να κατανοήσετε την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

«Μπορείτε απλώς να δείξετε τα μωρά που πέθαιναν σε θερμοκοιτίδες και την αγάπη που τρέφουν οι άνθρωποι για τους αγαπημένους τους όταν είναι κομματιασμένοι», πρόσθεσε.

Στην ίδια συγκέντρωση, η Σαράντον, η οποία δεν είναι Εβραία, είπε στο πλήθος ότι το να ασκείς κριτική στο Ισραήλ δεν είναι αντισημιτικό.

«Υπάρχει ένα τρομερό πράγμα που συμβαίνει όπου ο αντισημιτισμός έχει μπερδευτεί με το να μιλάει κανείς εναντίον του Ισραήλ», είπε. «Είμαι κατά του αντισημιτισμού. Είμαι κατά της ισλαμοφοβίας».

Susan Sarandon to young crowd of pro-Palestinian protesters: 'Talk to each other'

Θεωρεί την Χαμάς ομάδα αντίστασης και όχι τρομοκρατική ομάδα

Μετά την επίθεση της 7 Οκτωβρίου, ο λογαριασμός της Σάραντον στο X ήταν αδρανής και μόλις μια μέρα αργότερα άρχισε να δημοσιεύει ξανά, αλλά μόνο για να μοιραστεί στοιχεία που καταδικάζουν το Ισραήλ και τον Ισραηλινό Στρατό, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην Χαμάς.

Συνέχισε να αναφέρεται σε γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ, ενώ αρνείται στοιχεία της σφαγής της Χαμάς και έχει χαρακτηρίσει τη Χαμάς ως «ομάδα αντίστασης» και όχι τρομοκρατική ομάδα.

Οι δηλώσεις της την περασμένη Παρασκευή ήταν οι τελευταίες από μια σειρά αμφιλεγόμενων ομιλιών που έχει κάνει η ηθοποιός σε διάφορες φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ