Κοσμος

Η Cardi B αποσύρει τη στήριξη στον Τζο Μπάιντεν - Δήλωση με αιχμές για την Ουκρανία και το Ισραήλ

Η σταρ της ραπ μουσικής εκφράζει απογοήτευση για τις περικοπές στη Νέα Υόρκη

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Cardi B εγκαταλείπει την υποστήριξη της προς τον Τζο Μπάιντεν - Απογοήτευση για τις περικοπές στη Νέα Υόρκη, ενώ χρηματοδοτούνται υπερπόντιοι πόλεμοι.
Η σούπερ σταρ της ραπ Cardi B εγκατέλειψε την υποστήριξή της στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν © EPA/Sarah Yenesel

Η Cardi B εγκαταλείπει την υποστήριξη της προς τον Τζο Μπάιντεν - Απογοήτευση για τις περικοπές στη Νέα Υόρκη, ενώ χρηματοδοτούνται υπερπόντιοι πόλεμοι.

Τρία χρόνια αφότου υποστήριξε τη νικηφόρα εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν το 2020, η σούπερ σταρ της ραπ Cardi B απέσυρε τη στήριξή της προς τον Αμερικανό πρόεδρο μετά τις περικοπές των δημόσιων υπηρεσιών στη γενέτειρά της, τη Νέα Υόρκη.

Η Cardi B εγκαταλείπει την υποστήριξη της προς τον Τζο Μπάιντεν - Απογοήτευση για τις περικοπές στη Νέα Υόρκη, ενώ χρηματοδοτούνται υπερπόντιοι πόλεμοι.
H Cardi B στα βραβεία Grammy 2023© EPA/Caroline Brehman

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, της οποίας το όνομα είναι Μπελκαλίς Αλμάνζαρ, είπε σε live μετάδοση στο Instagram ότι τελείωσε με τον Μπάιντεν.

Η δήλωσή της είχε στόχο να αναδείξει αυτό που παρουσίασε ως αντίφαση μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος βοηθά την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία και το Ισραήλ τη Χαμάς, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ανακοίνωσε περικοπή του δημοτικού προϋπολογισμού κατά 5% την περασμένη εβδομάδα.

Ο Άνταμς είπε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν μεταξύ άλλων σχολεία, βιβλιοθήκες, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και την υπηρεσία υγιεινής.

WATCH: Cardi B RAGES Over NYC Public Funding, Hints At Endorsement Plans

Cardi B για περικοπές χρηματοδότησης: Θα πνιγούμε στους αρουραίους

Όπως είπε η Cardi B: «Στη Νέα Υόρκη, υπάρχει μια περικοπή προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων δολαρίων που πρόκειται να επηρεάσει τα σχολεία, τις δημόσιες βιβλιοθήκες και το αστυνομικό τμήμα.

»Και μια περικοπή προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις εγκαταστάσεις υγιεινής… Θα πνιγούμε σε… αρουραίους».

Ο Άνταμς προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν απαραίτητες περισσότερες περικοπές χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ουάσιγκτον για τη διαχείριση της αύξησης των μεταναστών στη Νέα Υόρκη.

«Το κόστος των μεταναστών αυξάνεται, η αύξηση των φορολογικών εσόδων επιβραδύνεται και η χρηματοδότηση του Covid-19 για τόνωση της οικονομίας στερεύει», είπε ο Άνταμς σε δήλωση.

«Καμία πόλη δεν πρέπει να αφεθεί να χειριστεί μια εθνική ανθρωπιστική κρίση σε μεγάλο βαθμό μόνη της, και χωρίς τη σημαντική και έγκαιρη υποστήριξη που χρειαζόμαστε από την Ουάσιγκτον, ο σημερινός προϋπολογισμός θα είναι μόνο η αρχή».

Φθίνει η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν - Διαφωνούν οι Αμερικανοί με τους χειρισμούς του

Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν δε συμφώνησε να ανταποκριθεί στην έκκληση χρηματοδότησης του Άνταμς εν μέσω αυξανόμενης οργής για τη χρηματοδότηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της ουκρανικής άμυνας ενάντια στη ρωσική εισβολή και τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Μια δημοσκόπηση του NBC που δημοσιεύθηκε την Κυριακή έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν έχει μειωθεί στο 40%, το χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του. Και η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του στην εξωτερική πολιτική.

Η πιο απότομη πτώση της υποστήριξης σημειώθηκε μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 34 ετών: Το 70% δήλωσε ότι δεν ενέκρινε τον χειρισμό του Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα.

Η Cardi B, η οποία βοήθησε στην προώθηση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν καθώς διεκδίκησε με επιτυχία τον Λευκό Οίκο το 2020, υποσχέθηκε ότι δεν θα υποστήριζε πλέον πολιτικούς υποψηφίους στο μέλλον.

«Δεν υποστηρίζω πλέον κανέναν πρόεδρο», προειδοποίησε η Cardi B.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ