Κοσμος

Μελίσα Τέρνερ: Υπολογίστρια, φιλοχρήματη και δολοφόνος

Ισχυρίστηκε ότι μαχαίρωσε τον αρραβωνιαστικό της σε αυτοάμυνα, αλλά οι κάμερες ασφαλείας απέδειξαν το αντίθετο

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μελίσα Τέρνερ: Υπολογίστρια, φιλοχρήματη και δολοφόνος

Υπόθεση Μελίσα Τέρνερ: Το ποτό, τα «παιχνίδια ενηλίκων» και το πολύ χρήμα

Στις 18 Οκτωβρίου 2019, στις οκτώμισι το πρωί, η 29χρονη Μελίσα Τέρνερ κάλεσε την Άμεση Δράση λέγοντας ότι βρήκε τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Τράσλερ αναίσθητο δίπλα στην πισίνα του σπιτιού τους στο Ρίβερβιου της Φλόριντα. Οι διασώστες που έφτασαν προσπάθησαν να αναζωογονήσουν τον Μάθιου, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρός - η νεκροτομή αργότερα αποκάλυψε ότι είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου από τα τραύματα με μαχαίρι στο σώμα του.

Λίγες ώρες αργότερα, η Μελίσα Τέρνερ γεμάτη αίματα σε όλο της το σώμα, συμφώνησε να μιλήσει με τους αστυνομικούς στο Τμήμα επειδή ήθελε να βοηθήσει να καταλάβουν τι είχε συμβεί στον Μάθιου. Αρχικά είπε ότι είχαν πιει, αλλά θυμόταν μερικές λεπτομέρειες. Παραδέχτηκε ότι έπιναν αλκοόλ όλη τη μέρα, ότι πάντα άρεσε στον Μάθιου να πίνει, ήταν πότης. Γύρω στις 11 το βράδυ ήταν κουρασμένη και πήγε για ύπνο. Ο Μάθιου ήταν ακόμη ξύπνιος και ζωντανός. Η Μελίσα κοιμήθηκε σε μια πολυθρόνα στο μικρό γραφείο της. Αυτό που είδε όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί είπε ότι δεν έβγαζε νόημα. Η κουζίνα ήταν ανάστατη. Αρχικά δεν είδε τον Μάθιου πουθενά. Ανέβηκε πάνω, κοίταξε στην κρεβατοκάμαρα και κατέβηκε ξανά στο καθιστικό. Όταν ανακάλυψε τον Μάθιου έξω στην αυλή, άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ.

Στην ανάκριση η Μελίσα είπε ότι δεν καβγάδισαν εκείνο το βράδυ, ότι ο Μάθιου δεν ήταν ποτέ βίαιος και ήταν πάντα καταπληκτικός μαζί της. Αλλά δεν ήξερε ότι οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί στη διάρκεια της ανάκρισης για μια ηχογράφηση από κάμερα ασφαλείας. Οι ερευνητές είχαν βρει στο απέναντι σπίτι μια κάμερα ασφαλείας πάνω από την πόρτα του γκαράζ. Στην ηχογράφηση που είχε καταγράψει η κάμερα του γείτονα ακουγόταν κάτι σαν σπάσιμο γυαλιού και μια γυναίκα που ούρλιαζε «Σε μισώ», «Μη σηκώνεσαι, μείνε κάτω» και να βρίζει.

Όταν οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη Μελίσα για την ηχογράφηση, η εκδοχή της σχετικά με τα γεγονότα άλλαξε. Τελικά, είπε ότι τον μαχαίρωσε βρισκόμενη σε αυτοάμυνα όταν εκείνος προσπάθησε να την πνίξει. Τον μαχαίρωσε ελαφρά στην πλάτη, μόνο για να τον απομακρύνει. Ο Μάθιου την έσπρωξε στον πάγκο της κουζίνας και χτύπησε το κεφάλι της. Αλλά οι ντετέκτιβ της επισήμαναν ότι ήταν γεμάτη αίματα, γι’ αυτό της είχαν δώσει να φορέσει γάντια από λάτεξ στην ανάκριση, λόγω της ποσότητας του αίματος πάνω της. Όταν την ρώτησαν αν είχε κοψίματα, γρατζουνιές ή άλλους τραυματισμούς, απάντησε αρνητικά. Οι ντετέκτιβ της είπαν να βγάλει τα γάντια για να μπορέσουν να τη φωτογραφίσουν. Τότε φάνηκε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξιό αντιβράχιο, που η ίδια απέδωσε σε σπασμένο ποτήρι. Τελικά, συνελήφθη κατηγορούμενη για φόνο δεύτερου βαθμού.

Melissa Turner's Closing Act | Full Episode

Η Μελίσα Τέρνερ είχε μεγαλώσει στη Βόρεια Καρολίνα και τη Φλόριντα. Είχε υποστεί κακοποίηση από συγγενή της σε μικρή παιδική ηλικία, είχε διαταραχές διατροφής, έτρωγε καταναγκαστικά, πάλευε με την παχυσαρκία και είχε υποστεί μπούλινγκ στο σχολείο. Αλλά τα πήγε καλά στις σπουδές της και είχε πάρει πτυχίο στις μπίζνες. Όταν ενηλικιώθηκε, έχασε σχεδόν 50 κιλά και άλλαξε εντελώς την εικόνα της. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς «μοντέλων με κοστούμια» (cosplay) και εργαζόταν ως μοντέλο κάμερας (είχε δικό της κανάλι για ενήλικες στο διαδίκτυο). Ο Μάθιου Τάσλερ ήταν από τη Μασαχουσέτη και μετακόμισε στη Φλόριντα αναζητώντας μια νέα ζωή. Εργαζόταν στην εταιρεία του αδερφού του, τοποθετώντας μονώσεις σε σπίτια. Με την Τέρνερ γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder. Η Μελίσα είπε ότι ο Μάθιου την έκανε να νιώθει σημαντική από την αρχή της γνωριμίας τους. Το 2019 αγόρασαν μαζί το σπίτι στο Ρίβερβιου. Ήταν ενθουσιασμένοι, διάλεγαν χρώματα, έπιπλα. Αλλά σύντομα η σχέση τους έγινε τεταμένη.

Σύμφωνα με τη Μελίσα η σχέση χειροτέρεψε από το ποτό του Μάθιου. Έβρισκε άδεια μπουκάλια στο φορτηγάκι της, τον έβλεπε να φτιάχνει σφηνάκια, να τα βάζει στη σειρά και να τα πίνει με πλάτη γυρισμένη. Υπήρχαν πρωινά που τον έβρισκε να τρέμει πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Έπινε τόσο πολύ, που μερικές φορές είχε παραισθήσεις με δαίμονες. Τον είχε δει να καίει το δέρμα του με αποτσίγαρα και αναπτήρες. Ποτέ δεν μιλούσε για τα προβλήματά του και θύμωνε όποτε η Μελίσα τον προέτρεπε να τα αντιμετωπίσει. Ήταν η μόνη που του πρόσφερε ένα χέρι βοήθειας, όπως είπε στους αστυνομικούς, αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατή για να τον σώσει.

Οι συγγενείς του Μάθιου Τράσλερ είπαν ότι η Μελίσα Τέρνερ ήταν προβληματική. Ο αδερφός του Σον είπε ότι ο Μάθιου πάλευε με την κατάχρηση ουσιών και μετακόμισε  στη Φλόριντα για μια νέα αρχή. Ήταν πολύ καλό παιδί, δούλευε σκληρά, είχε μεγάλη καρδιά κι αγαπούσε όλο τον κόσμο. Γνώρισε τη Μελίσα όταν ήταν 24 χρονών και άρχισε να απομακρύνεται από τον αδερφό του. Ο Σον είπε ότι η Μελίσα δεν είναι ένα φτωχό αθώο κορίτσι, αλλά μια γυναίκα που απομόνωσε και χειραγωγούσε σκόπιμα ένα καλό παιδί μακριά από την την αγαπημένη και υποστηρικτική οικογένειά του. Η μητέρα του Μάθιου είπε ότι οι ισχυρισμοί της Τέρνερ για ενδοοικογενειακή βία της προκάλεσαν τόσο πόνο όσο και ο θάνατος του γιου της. Αν η Μελίσα Τέρνερ ανησυχούσε για το καλό του Μάθιου, μπορούσε να είχε μιλήσει μαζί τους, με την στην οικογένειά του. Αλλά δεν το έκανε ποτέ και γι’ αυτό τα πράγματα έφτασαν σε τραγικό σημείο.

Λίγες ώρες μετά την κλήση της στην Άμεση Δράση, η Μελίσα βρέθηκε υπό κράτηση κατηγορούμενη για φόνο δευτέρου βαθμού. Μόλις το πληροφορήθηκε ο αδερφός του Σον από τη μητέρα τους, ήταν βέβαιος ότι η Μελίσα τον είχε σκοτώσει. Για τον Σον η Μελίσα ευθυνόταν για τη διάλυση της σχέσης των δυο αδερφών. Δεν είχε δει τον Μάθιου τους τελευταίους έξι μήνες. Τα αδέρφια είχαν τσακωθεί, όταν ο Μάθιου σταμάτησε να συνεργάζεται με τον Σον στην κατασκευαστική του επιχείρηση. Η Μελίσα είχε δύο όψεις: ως σύντροφος του Μάθιου και ως «μοντέλο κοστουμιών», όπου φορώντας κοστούμια υποδυόταν διάσημους φανταστικούς ήρωες. Έβγαζε τα προς το ζην κάνοντας παραγωγή και παίζοντας σε δικά της βίντεο για ενήλικες.

Former cosplay model Melissa Turner goes on trial for murder

Αλλά στην πραγματικότητα έκανε σεξουαλικές πράξεις. Μόνο μετά τον θάνατο του Μάθιου, έμαθε ο Σον ότι η Μελίσα είχε παρουσιάσει τον Μάθιου ως σύντροφό της στα βίντεό της. Εικάζει ότι κάποια στιγμή δεν ήθελε να κάνει πια αυτά τα βίντεο και όταν της το είπε, εκείνη εξαγριώθηκε. Στην αρχή δεν είχε αντίρρηση γιατί έβλεπε καρπούς από τον κόπο του, έβγαζε πολλά χρήματα. Τώρα ο Σον αναρωτιόταν αν η Μελίσα έψαχνε σύντροφο για τα βίντεό της, όταν εντόπισε τον Μάθιου στον ιστότοπο γνωριμιών.

Ένας πρώην φίλος της Μελίσα, ο Κάμερον, που τη γνώρισε πριν ξεκινήσει την καριέρα της στον κόσμο της ψυχαγωγίας ενηλίκων, είπε ότι μπορούσε να επεξεργάζεται τα βίντεο και τις φωτογραφίες της με πολύ… επιχειρηματικό πνεύμα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2012 όταν σπούδαζαν μακιγιάζ για ειδικά εφέ, κοντά στο Πίτσμπουργκ. Τότε, η Μελίσα είχε ένα μπλογκ για fitness, αφού είχε χάσει σχεδόν 50 κιλά και κατέγραφε αργότερα τη μεταμόρφωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε αποκτήσει μεγάλο κοινό από ανθρώπους που την έβλεπαν να εξελίσσεται. Το 2013 ο Κάμερον και η Μελίσα μετακόμισαν στη Φλόριντα για να ακολουθήσουν καριέρα στα ειδικά εφέ. Εκεί, η Μελίσα ομολόγησε στον Κάμερον ότι είχε ξεκινήσει ένα δεύτερο μπλογκ με πιο ειδικό περιεχόμενο, αλλά αυτό ήταν κάτι προσωρινό, συμπληρωματικό. Σύντομα άρχισε να έχει μεγάλα έσοδα, κάνοντας «δουλειά με κάμερα» -υποδυόταν φανταστικούς ήρωες φορώντας κοστούμια που σιγά σιγά έβγαζε για τους ακόλουθούς της στο Διαδίκτυο επ’ αμοιβή. Ήταν πολύ περήφανη που βρήκε τον εαυτό της και από πολύ ανασφαλές κορίτσι, ο κόσμος πλήρωνε για να τη δει. Τότε, ο Κάμερον άρχισε να βλέπει την αλλαγή στην προσωπικότητά της. Τα χρήματα είχαν γίνει η εμμονή της. Όσο μεγαλύτερη επιτυχία είχε, τόσο πιο ασταθής και απρόβλεπτη γινόταν. 

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2022 άρχισε η δίκη της Μελίσα Τέρνερ για φόνο (είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση μετά τη σύλληψή της το 2019). Οι ένορκοι δεν άκουσαν για τα βίντεό της και τις φαντασιώσεις της στο διαδίκτυο. Ο δικαστής έκρινε ότι δεν ήταν σχετικά με την υπόθεση, παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα. Ο δικηγόρος της Μελίσα είπε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Μάθιου, ότι τον μαχαίρωσε βρισκόμενη σε αυτοάμυνα. Οι αρχές δεν έλεγξαν ποτέ το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της Μελίσα, αλλά του Μάθιου ήταν σχεδόν πέντε φορές πάνω από το νόμιμο όριο στη Φλόριντα. Οι εισαγγελείς είπαν ότι τη στιγμή που ο Μάθιου κατέρρευσε δίπλα στην πισίνα, η Μελίσα είχε δει πόσο τραυματίστηκε. Είχε ήδη αιμορραγήσει στην κουζίνα και μετά βγήκε έξω. Η Μελίσα Τέρνερ κρίθηκε ένοχη για φόνο εξ αμελείας. 

Στις 18 Μαρτίου 2022 ο δικαστής της επέβαλε ποινή 20,5 ετών. Η Μελίσα Τέρνερ θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης πριν κλείσει τα 50 της χρόνια.

Πολλές εφημερίδες, δίκτυα και τηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές ασχολήθηκαν με την υπόθεση της δολοφονίας του Μάθιου Τράσλερ από την Μελίσα Τέρνερ (Fox, CBS, Law and Crime, 48 Hours κ. ά.)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ