Κοσμος

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν για δεύτερη φορά την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη «δράση» τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν για δεύτερη φορά την Πύλη του Βρανδεμβούργου
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου υπό γενικό καθαρισμό αφού ψεκάστηκαν με πορτοκαλί χρώμα από ακτιβιστές για το κλίμα © ΕΡΑ / FILIP SINGER

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν για δεύτερη φορά την Πύλη του Βρανδεμβούργου - Στο κτίριο βρίσκονται ακόμη σκαλωσιές από την προηγούμενη «δράση» των ακτιβιστών

Οι ακτιβιστές για το κλίμα της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) έβαψαν στις 16 Νοεμβρίου για μία ακόμη φορά την Πύλη του Βρανδεμβούργου, χρησιμοποιώντας πινέλα και πορτοκαλί μπογιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvlf7rcjqnux)

Στην ανατολική πλευρά του σημαντικότερου μνημείου της γερμανικής επανένωσης, βρίσκονται ακόμη σκαλωσιές, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης από την προηγούμενη «δράση» των ακτιβιστών, το καλοκαίρι. Τώρα στόχος έγινε η δυτική πλευρά.

Brandenburg Gate in Berlin spray-painted by climate activists

Σε ανακοίνωσή της στην πλατφόρμα Χ, η «Τελευταία Γενιά» γράφει: «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου παραμένει πορτοκαλί! Επιστρέψαμε και πάλι με χρώμα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Όσο η Γερμανία καίει πετρέλαιο, αέριο και λιγνίτη, εμείς θα επιστρέφουμε. Είναι ένα μνημόσυνο για τους αμέτρητους ανθρώπους που πλήρωσαν και θα πληρώσουν με τη ζωή τους τον δικό μας δισταγμό».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ