Κοσμος

Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη 50 χρόνια μετά τη δολοφονία των γονιών του στο Τενεσί

Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη 50 χρόνια μετά τη δολοφονία των γονιών του στο Τενεσί

ΗΠΑ: Συνελήφθη 50 χρόνια μετά τη δολοφονία των γονιών του - Το χρονικό της υπόθεσης

Πενήντα χρόνια μετά εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας ενός ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Τενεσί των ΗΠΑ το 1977. Δράστης της δολοφονίας αποδείχθηκε εν τέλει ο γιος του ζευγαριού, ονόματι Μάικλ Κιθ Φάιν, ο οποίος και συνελήφθη στην Αλαμπάμα το πρωί της περασμένης Τρίτης και αναμένεται να εκδοθεί στο Τενεσί.

Ο 80χρονος πλέον άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα πρόσωπο που πιθανόν να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 20 Μαίου του 1977 όταν τεχνικός τηλεφώνου βρήκε περίπου στις 09:30 το πρωί εκείνης της ημέρας ένα πτώμα σε αποσύνθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και βρήκε το αποσυντεθειμένο πτώμα της 54χρονης Χέλεν Φάιν μέσα στο εσωτερικό του οικογενειακού αμαξιού. Ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε μέσα στο σπίτι τους. Και οι δύο, ωστόσο, έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Παρά το γεγονός πως οι Αρχές είχαν στα χέρια τους πολλά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία εστάλησαν στο FBI για εξειδικευμένη ανάλυση, η δολοφονία τους δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη για πολλές δεκαετίες.

Εν τέλει, το 2021 ένας από τους συγγενείς των θυμάτων ζήτησε να ανοιχτεί και πάλι η υπόθεση και μέσω τεχνολογίας οι ερευνητές συνέδεσαν για πρώτη φορά τον Μάικλ Φαιν με το όπλο του εγκλήματος αλλά και με άλλα ευρήματα που είχε συλλέξει η Σήμανση το 1977.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ