Κοσμος

ΥΠΕΞ: Πέντε Έλληνες διήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο

Ήταν εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΥΠΕΞ: Πέντε Έλληνες διήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο
Το Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου © EPA/Mohammed Saber

ΥΠΕΞ: Ασφαλής διέλευση Ελλήνων από τη Γάζα στην Αίγυπτο -  Ήταν εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Mοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου
To Mοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου © EPA/MOHAMMED SABER

«Οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα», προσθέτει.

Οι αδιάκοπες επαφές του υπουργείου Εξωτερικών

Tο Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwst759gu6s9)

Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Να σημειωθεί ότι το δελτίο ειδήσεων του Μega μετέδωσε νωρίτερα πληροφορίες σχετικά με 5 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο μοναστήρι, αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι εγκλωβισμένοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, με όποιον τρόπο είναι αυτό δυνατό, περιμένοντας να ανοίξει κάποιος ανθρωπιστικός διάδρομος για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Δεν είναι γνωστό, ακόμη, πόσες ημέρες έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwsrtih4w28h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ