Κοσμος

Γαλλία: Φόβοι για νέες πλημμύρες στο Βορρά

Σε κατάσταση συναγερμού οι γαλλικές Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία- Πλημμύρες
Γαλλία- Πλημμύρες © Εpa/Υoan Valat

Γαλλία: Φόβοι για νέες πλημμύρες στο Βορρά - Σε κατάσταση συναγερμού οι γαλλικές Αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται για έκτη μέρα οι γαλλικές Αρχές καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και πλήττουν την Βόρεια Γαλλία.

Γαλλία- Πλημμύρες
Γαλλία- Πλημμύρες © Εpa/Υoan Valat

Κίνδυνος και τις επόμενες ημέρες

Η μετεωρολογική υπηρεσία σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο AFP, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις επόμενες μέρες. Σε συναγερμό βρίσκονται πάνω από 100 πόλεις ενώ τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά μετά από τις σχετικές οδηγίες των Αρχών.

Northern France remains on high alert after heavy rains and flooding

Στη Le Monde μίλησε ο Μπρούνο Ντιμπόβ, σύμβουλος των Αρχών τονίζοντας: «Σε ορισμένα μέρη έπεσαν πάνω από 400 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερο από το ποσό που συνήθως καταγράφεται τον Νοέμβριο, που είναι ήδη η πιο βροχερή περίοδος του έτους. Από τις 18 Οκτωβρίου, το Hauts-de-France δεν έχει δει ούτε μια μέρα χωρίς βροχή. Πέρα από την ένταση της βροχόπτωσης, είναι επίσης η διάρκεια που είναι εξαιρετική».

«Την προηγούμενη νύχτα το νερό έφτασε το ένα μέτρο στους δρόμους. Έβρεξε για δέκα λεπτά καταρρακτωδώς. Το νερό πήγε στα δύο μέτρα και όσο έβρεχε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Με τόση πολλή βροχή δεν υπήρχε περίπτωση».

Γαλλία: Φόβοι για νέες πλημμύρες στο Βορρά
Γαλλία- Πλημμύρες © Εpa/Υoan Valat

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ