Κοσμος

Απίστευτο περιστατικό στην Αυστραλία: Γλίτωσε από τα σαγόνια κροκόδειλου δαγκώνοντάς τον

Τι κάνεις αν σε δαγκώσει ένας κροκόδειλος; Τον δαγκώνεις και εσύ!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κροκόδειλος
© Unsplash

Αυστραλία: Κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση από τον κροκόδειλο και τον δάγκωσε στο μάτι για να γλιτώσει

Πώς μπορεί να γλιτώσετε από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου; Μπορείτε να προσπαθήσετε να τον δαγκώσετε και εσείς, όπως έκανε ένας κτηνοτρόφος από την Αυστραλία ο οποίος επιβίωσε της επίθεσης από το σαρκοβόρο ζώο.

Ο Κόλιν Ντέβερο (Colin Deveraux), ο οποίος είναι στα μέσα της δεκαετίας των 60 σε ηλικία, εργαζόταν κατά μήκος του ποταμού Finniss στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, όταν αποφάσισε να ελέγξει μια λιμνούλα για ψάρια. Ωστόσο, αντί για ψάρια, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: ένας κροκόδειλος 3 μέτρων που τον έκανε να βάλει τα πόδια.

«Έκανα δύο βήματα και αυτός ο βρωμερός μπάσταρδος (ο κροκόδειλος) έπιασε το δεξί μου πόδι. Με κούνησε σαν κούκλα και άρχισε να με τραβάει πίσω στο νερό», δήλωσε ο Deveraux στο ABC.

Ο Ντέβερο δήλωσε ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να αντισταθεί: κλώτσησε τον κροκόδειλο και μετά έπεσε με το κεφάλι του κοντά στο κεφάλι του κροκόδειλου, προσπαθώντας να τον δαγκώσει. 

Όταν ο άνθρωπος δάγκωσε τον κροκόδειλο

Ο ατρόμητος Αυστραλός προσπάθησε αρχικά να δαγκώσει τον κροκόδειλο στο κεφάλι, αλλά τα δόντια του γλίστρησαν και τελικά κατάφερε να τον δαγκώσει στο βλέφαρο.

«Ήταν αρκετά παχύ», δήλωσε ο Ντέβερο για την αίθηση του δέρματος του κροκόδειλου, ο οποίος άφησε αμέσως τον άνθρωπο.

«Με κυνήγησε νομίζω τρία ή τέσσερα μέτρα, αλλά μετά σταμάτησε», είπε ο κτηνοτρόφος που το έβαλε φυσικά στα πόδια.

Έπειτα, σταμάτησε την αιμορραγία με ένα σκηνή και πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ζημιά στους τένοντες και δύο μεγάλες πληγές σχεδόν σε όλο το μήκος του ποδιού.

Οι γιατροί ανέλαβαν να καθαρίσουν όλη τη λάσπη και τα βακτήρια από την πληγή. «Χρειάστηκε χρόνο, νομίζω σχεδόν 10 ημέρες, για να το ξεπλύνουν. Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Κόλιν Ντέβερο.

Το τραύμα διορθώθηκε με μόσχευμα δέρματος που πήραν από πάνω από το γόνατο, με τον Ντέβερο να έχει αίσθηση σε όλο του το πόδι. Έχοντας αναρρώσει πλήρως, ο άνδρας αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσκομείο αυτή την εβδομάδα

«Όλα συνέβησαν σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα. Αν με είχε δαγκώσει κάπου αλλού, θα ήταν διαφορετικά νομίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον κροκόδειλο.

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού, γνωστοί στην Αυστραλία ως salties, μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα έξι μέτρα και να ζυγίζουν έως και 1.000 κιλά, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υπάρχουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι αλμυρού νερού στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ