7 οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρες περιοχές
Μεγάλες καταστροφές στην Τοσκάνη - Αναμένεται νέα επιδείνωση
Ιταλία: Επτά οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας, περισσότερες από 4.000 οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής - Δύο αγνοούμενοι.
Ο νέος απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε χθες την Ιταλία, είναι επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια της Τοσκάνης, στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων Πράτο και Πιστόια.
Σήμερα θα ληφθεί η απόφαση αν τα σχολεία, στις δυο αυτές πόλεις, θα παραμείνουν κλειστά και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.
Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες τις περιοχές της Τοσκάνης που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς νεροποντές και διέθεσε, για τις πρώτες, αναγκαίες παρεμβάσεις, πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Μόλις γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών, το ποσό αυτό, φυσικά, θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουζουμέτσι.
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Ιταλία
Συνολικά, οι επιχειρήσεις της ιταλικής πυροσβεστικής ξεπέρασαν τις 4.000 σε πέντε περιφέρειες της χώρας.
Εκτός από την Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια.
Από σήμερα το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αρχικά θα πλήξει τη βόρεια Ιταλία (κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια) και την Τοσκάνη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.