Κοσμος

Στο Κίεβο για έκτη φορά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στήριξη στην Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Για έκτη φορά στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής - Η πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία.
Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντά στο Κίεβο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © Χ/Ursula von der Leyen

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Για έκτη φορά στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής - Η πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία.

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα για έκτη φορά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Το θέμα της διεύρυνσης θα είναι στην κορυφή της ατζέντας, όπως και η οικονομική και στρατιωτική στήριξη», επισήμανε σε δήλωσή της σε δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν, μεταξύ των οποίων απεσταλμένος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), μέλος του European Newsroom.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι στο τραπέζι βρίσκεται το δωδέκατο πακέτο κυρώσεων τονίζοντας την στήριξη στην Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειαστεί».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ η επικεφαλής της Κομισιόν:

«Χαίρομαι που επέστρεψα στο Κίεβο για την 6η επίσκεψή μου κατά τη διάρκεια του πολέμου. Είμαι εδώ για να συζητήσω την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην ΕΕ.

»Την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ως σύγχρονης, ευημερούσας δημοκρατίας. Και πώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη Ρωσία να πληρώσει για τον επιθετικό της πόλεμο».

H αποστολή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πραγματοποιείται μόλις μερικές ημέρες πριν από την παρουσίαση των εκθέσεων της Κομισιόν για την διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε μεταβεί στα Δυτικά Βαλκάνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ