Κοσμος

Μάθιου Πέρι: «Θέλω να με θυμούνται ως κάτι παραπάνω από ένα Φιλαράκι»

Τα λόγια του ηθοποιού που μοιράστηκε η Μίρα Σορβίνο

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Matthew Perry: «Θέλω να με θυμούνται ως κάτι παραπάνω από ένα Φιλαράκι»
© Richard Corkery/NY Daily News Archive via Getty Images

Μάθιου Πέρι: Η εξομολόγηση του ηθοποιού που πέθανε σε ηλικία 54 ετών, για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος και την τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια».

Τον δικό της φόρο τιμής προς τον Matthew Perry θέλησε να αφήσει η ηθοποιός Mira Sorvino, μετά τον άδικο χαμό του ηθοποιού. Ο Matthew Perry άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, με την ιατροδικαστική αναφορά να αναφέρει θάνατο από πνιγμό.

Ο Matthew Perry ενσάρκωσε έναν ρόλο που άγγιξε γενιές και μας χάρισε ατέλειωτες ώρες γέλιου με τις σαρκαστικές του ατάκες. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει ως Chandler Bing, αγνοώντας τον προσωπικό του Γολγοθά, τις καταχρήσεις και τους εθισμούς του. Και ακόμη λιγότερος κόσμος γνωρίζει το έργο του και τις προσπάθειες του να σταθεί δίπλα σε συνανθρώπους του που αντιμετωπίζουν και αυτοί παρόμοια προβλήματα.

«Θέλω να αφήσω εδώ τα λόγια του Matthew Perry όπως τον θυμόμαστε. Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν αυτόν - φώτισε τόσες καρδιές με τόσους πολλούς τρόπους. Godspeed to Paradise!», έγραψε στο X η Sorvino, δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα από μια συνέντευξή του 2022.

Ο Matthew Perry μίλησε δημόσια για το έργο του στο podcast «Q With Tom Power» το 2022 ενώ προωθούσε τα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». Σε εκείνη τη συνέντευξη ο ηθοποιός αναφέρθηκε στους εθισμούς του και πώς μέσα από τα δικά του βιώματα και εμπειρίες προσπάθησε να βοηθήσει όσους είχαν προβλήματα με τα ναρκωτικά ή με τον αλκοολισμό.

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που έζησε καλά, αγάπησε καλά, ήταν αναζητητής», είπε ο Perry. «Και το βασικό είναι ότι ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους. Αυτό θέλω».

Ο Perry είχε μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για θέματα καταχρήσεων στην καριέρα του. Το 1997, μετά από ένα ατύχημα με τζετ σκι, εθίστηκε στο Vicodin ένα δυνατό οπιοειδές παυσίπονο και αναγκάστηκε να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης το 2001. Αργότερα μετέτρεψε το πρώην σπίτι του στο Μαλιμπού σε μια κλινική αποτοξίνωσης που ονομάστηκε Perry House, η οποία λειτουργούσε μέχρι το 2015. Το 2021, ο Perry δήλωσε ότι ήταν νηφάλιος και υπολόγισε ότι είχε ξοδέψει 9 εκατομμύρια δολάρια για να απαλλαγεί από τους εθισμούς.

Matthew Perry: «Θέλω να με θυμούνται ως κάτι παραπάνω από ένα Φιλαράκι»
Μαθήτριες ζωγραφίζουν ένα πορτρέτο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο ηθοποιό Matthew Perry μετά τον θάνατό του, έξω από καλλιτεχνικό σχολείο στη Βομβάη, Ινδία, 29 Οκτωβρίου 2023 © Niharika Kulkarni/NurPhoto via Getty Images

Η εξομολόγηση του Μάθιου Πέρι για τη ζωή του και τη σειρά «Τα Φιλαράκια»

«Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου. Εξακολουθώ να τα αντιμετωπίζω σε προσωπικό επίπεδο, αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός ή τοξικομανής και μου ζητήσει βοήθεια, πάντα λέω: Ναι, ξέρω πώς να το κάνω αυτό. Θα το κάνω για σένα, ακόμα κι αν δεν μπορώ πάντα να το κάνω για τον εαυτό μου. Οπότε τον βοηθάω αν μπορώ. Σε ομάδες ή ένας προς έναν.

Και δημιούργησα το Perry House στο Μαλιμπού, μια κλινική αποτοξίνωσης. Έγραψα και το δικό μου θεατρικό έργο, The End of Longing, που είναι το προσωπικό μου μήνυμα προς τον κόσμο, μια υπερβολική εκδοχή του εαυτού μου ως μέθυσος. Είχα κάτι σημαντικό να πω σε ανθρώπους σαν εμένα και σε ανθρώπους που αγαπούν ανθρώπους σαν εμένα.

Όταν πεθάνω, ξέρω ότι οι άνθρωποι θα μιλούν μόνο για τα Φιλαράκια. Και χαίρομαι γι’ αυτό. Είμαι χαρούμενος που έκανα καλή δουλειά ως ηθοποιός, καθώς και ότι έδωσα στους ανθρώπους πολλές ευκαιρίες στο διαδίκτυο για να αστειευτούν με τα βάσανά μου.

Αλλά όταν πεθάνω, όσων αφορά στα κατορθώματά μου, θα ήταν ωραίο αν τα Φιλαράκια μπουν πολύ πίσω από τα πράγματα που έκανα για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους.

Ξέρω ότι δεν θα συμβεί, αλλά θα ήταν ωραίο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ