- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν ζητά το Ισραήλ να «σταματήσει αυτή την τρέλα» στη Λωρίδα της Γάζας
«Έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο αθώους πολίτες», σημειώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας
Ισραήλ - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η ανάρτηση για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσω X το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Στη συγκέντρωση αυτή «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (και) εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».
Ο Tούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση αυτή, που βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες σκλήρυνε και ανέβασε θεαματικά τους τόνους όσον αφορά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.
Gazze’ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 28, 2023
İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır.…
Ο Ερντογάν ακυρώνει τα προγραμματισμένα ταξίδια στο Ισραήλ
Την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησής του στο Ισραήλ και στηλίτευσε την ανικανότητα της Δύσης να σταματήσει τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς. «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», πρόκειται για «απελευθερωτική οργάνωση που προστατεύει τη γη της», είπε, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Ενώ καλούσε σε αυτοσυγκράτηση τις πρώτες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς –την πιο πολύνεκρη από καταβολής εβραϊκού κράτους–, ο τούρκος πρόεδρος σταδιακά άλλαξε τόνο, καταγγέλλοντας «γενοκτονία» των Παλαιστινίων, ειδικά μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, την ευθύνη για το οποίο επέρριψε αμέσως στον στρατό του Ισραήλ, χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αμφιβολία παρά τις διαψεύσεις αυτού του τελευταίου, που κατηγόρησε τη Χαμάς, κάτι που ενστερνίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση στο Ισραήλ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.