Κοσμος

Δείτε βίντεο με αξιωματούχο της Χαμάς να φεύγει ενοχλημένος από συνέντευξη του BBC

Ρωτήθηκε πώς δικαιολογεί τη δολοφονία ισραηλινών οικογενειών ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δείτε βίντεο με αξιωματούχο της Χαμάς να φεύγει από το BBC
Περίπου 1.400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς ξεκίνησαν την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου © EPA / HANNIBAL HANSCHKE

Κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς αποχώρησε από συνέντευξη στο BBC, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς δικαιολογεί τη δολοφονία ισραηλινών ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους

Στέλεχος της Χαμάς αποχώρησε ενοχλημένος από συνέντευξη στο BBC, όταν ρωτήθηκε για την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου και την σφαγή ισραηλινών αμάχων.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς ενοχλήθηκε όταν ο δημοσιογράφος του BBC αναφέρθηκε στο ότι εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «στρατιωτικής επιχείρησης».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς η Χαμάς δικαιολογεί τη δολοφονία ισραηλινών οικογενειών ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους, ο αξιωματούχος προτίμησε να αποχωρήσει από τη συνέντευξη.

Περίπου 1.400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς ξεκίνησαν την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Πάνω από 200 άτομα πιάστηκαν επίσης όμηροι και παραμένουν στη Γάζα.

Ο Χαμάντ επέμεινε ότι η Χαμάς δεν είχε δώσει «καμία εντολή να σκοτωθούν άμαχοι»

Ο ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή Ούγκο Μπατσέγκα ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών τη Χαμάς στη Γάζα, Γκάζι Χαμάντ πώς δικαιολογούσε την επίθεση. Ο Χαμάντ επέμεινε ότι η ηγεσία της Χαμάς δεν είχε δώσει «καμία εντολή να σκοτωθούν άμαχοι».

Όταν πιέστηκε για το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ότι «η περιοχή ήταν πολύ μεγάλη, υπήρχαν πολλοί άμαχοι εκεί και υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις».

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε αμάχους»

Ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή αντιπαράθεση όταν εισέβαλαν σε σπίτια ανθρώπων. Τότε ο Χαμάντ απάντησε: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε τους αμάχους».

Ο δημοσιογράφος συνέχισε ρωτώντας: «Πώς δικαιολογείτε να σκοτώνεις ανθρώπους καθώς κοιμούνται; Πώς δικαιολογείτε τη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων;».

Σε απάντηση ο Χαμάντ αφαίρεσε το μικρόφωνό του, σηκώθηκε από την καρέκλα και είπε: «Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη».

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την στιγμή της αποχώρησης:

Moment Hamas spokesperson ends BBC interview abruptly after being challenged

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ