Κοσμος

Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού

Θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού
Οι δύο εργάτες υποβλήθηκαν σε διαδικασία απολύμανσης μέσα στις εγκαταστάσεις του σταθμού © EPA / EUGENE HOSHIKO / POOL

Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού νερού - Eκτελούσαν εργασίες σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού 

Δύο εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι της Φουκουσίμα μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος και εισήχθησαν σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εργάτες ηλικίας περίπου 20 και 40 ετών διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φουκουσίμα και παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Το ατύχημα έγινε όταν οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό

Το ατύχημα στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα συνέβη την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου όταν οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του συστήματος επεξεργασίας υγρών που φιλτράρει το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του σταθμού.

Συγκεκριμένα, ένας σωλήνας αποκολλήθηκε από τη θέση του, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ραδιενεργό υγρό και να μολύνει τους δύο εργάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι δύο εργάτες δεν φορούσαν προστατευτικό εξοπλισμό

Στον έναν από τους δύο ανιχνεύθηκε ακτινοβολία βήτα, πάνω από το προβλεπόμενο όριο ασφαλείας. Η TEPCO τόνισε ότι οι δύο εργάτες δεν φορούσαν τον αδιάβροχο προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών στον σταθμό.

Μετά το ατυχές περιστατικό, οι δύο εργάτες υποβλήθηκαν σε διαδικασία απολύμανσης μέσα στις εγκαταστάσεις του σταθμού, αλλά τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν υποχώρησαν σημαντικά ακόμη και σχεδόν εννέα ώρες μετά το ατύχημα.

Απολυμάνθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ