Κοσμος

Πιλότος εκτός υπηρεσίας επιχείρησε να σβήσει τους κινητήρες αεροσκάφους εν ώρα πτήσης

Ο 44χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας 83 ατόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιλοτήριο αεροσκάφους
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Rayyu Maldives

ΗΠΑ: Πιλότος εκτός υπηρεσίες επιχείρησε να σβήσει τους κινητήρες αεροσκάφος σε πτήση προς το Σαν Φρανσίσκο - Αναγκαστική προσγείωση και σύλληψη του δράστη

Εφιαλτική ήταν η πτήση που έζησαν οι 83 επιβαίνοντες αεροσκάφους των Alaska Airlines, όταν πιλότος εκτός υπηρεσίας, ο οποίος βρισκόταν στο πιλοτήριο, επιχείρησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες εν ώρα πτήσης. Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο, το επεισόδιο οδήγησε τον πιλότο σε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ. 

Σύμφωνα με το CNN, ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και κατήγγειλε ότι ένα άτομο που επέβαινε στο πιλοτήριο της πτήσης 2059 προσπάθησε να σβήσει τους κινητήρες του αεροσκάφους κατά την πτήση. Ο Τζόζεφ Έμερσον, 44 ετών, συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα του Πόρτλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 83 απόπειρες φόνου, 83 κατηγορίες για απερίσκεπτη απειλή και μία κατηγορία για διακινδύνευση αεροσκάφους. 

«Προσπαθεί να κλείσει τους κινητήρες»: Το μήνυμα του πιλότου στις αρχές

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάιν Φιλντ του Σιάτλ και προσγειώθηκε τελικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ λόγω της «απειλής για την ασφάλεια» του. «Έχουμε τύπο που προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες», είπε ο πιλότος στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής του Σιάτλ, σύμφωνα με ηχητικό. «Νομίζω ότι είναι υποτονικός. Εκτός από αυτό, θέλουμε την επιβολή του νόμου μόλις προσγειωθούμε».

«Ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες της FAA και την καθοδήγηση από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ», δήλωσε η Alaska Airlines. Η πτήση πραγματοποιήθηκε από τη Horizon Air, έναν περιφερειακό αερομεταφορέα που ανήκει στην Alaska Airlines. «Το συμβάν διερευνάται από τις αρχές επιβολής του νόμου».

Με πληροφορίες από CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ