Κοσμος

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες θύματα

Αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση Ισραήλ και Χαμάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες θύματα
Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα © EPA/HAITHAM IMAD

Πλήγμα κατά νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες θύματα - Αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση Ισραήλ και Χαμάς

Επιδρομή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/10) σε νοσοκομείο της Γάζας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από το πλήγμα εναντίον του νοσοκομείου Αλ Αχλι είναι ρευστός, ενώ για το πλήγμα αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς, 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο συγκρότημα του νοσοκομείου. «Εκατοντάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δεν επιβεβαίωσε ότι είναι οι ισραηλινές δυνάμεις που βομβάρδισαν το νοσοκομείο. Αντίθετα, έκανε λόγο για πλήγμα από ρουκέτα της Χαμάς, που εκτοξεύθηκε κατά λάθος.

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Για γενοκτονία κάνει λόγο η παλαιστινιακή πλευρά

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Καταδικάζει την επίθεση ο ΟΗΕ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καταδίκασε έντονα την επίθεση στο Νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους ανέφερε: «Ζητούμε την άμεση προστασία των πολιτών και της υγειονομικής περίθαλψης και την ανατροπή των εντολών εκκένωσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ