Κοσμος

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με τους δύο νεκρούς στις Βρυξέλλες

Πυροβολήθηκε στο στήθος από αστυνομικούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης - Πυροβολήθηκε στο στήθος από αστυνομικούς

Κατέληξε ο 45χρονος Τυνήσιος Λασουέντ Αμπντεσλάμ, δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες που δολοφόνησε δύο Σουηδούς. Νωρίτερα, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο Σάερμπεκ και πυροβολήθηκε στο στήθος κατά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το RTBF η σύλληψη έγινε κοντά σε σπίτι που ερευνήθηκε στην περιοχή Σαερμπέκ και στο οποίο φέρεται να ζούσε ο Αμπντεσλάμ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Μέσου, ο 45χρονος φέρεται να δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνει για την ώρα ότι ο συλληφθείς είναι ο καταζητούμενος.

Όπως αναφέρει η βελγική αστυνομία σε έρευνα που είχε προηγηθεί εντοπίστηκαν αρκετά όπλα ενώ από το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ανάμεσά τους είναι και ένα όπλο που μοιάζει με αυτό με το οποίο έγινε η τρομοκρατική επίθεση.

«Το όπλο με το οποιο έγιναν οι επιθέσεις βρέθηκε εκεί όπου εντοπίστηκε ο άνδρας στο Σάερμπεκ. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να είναι ο δράστης. Παίρνουμε τώρα δακτυλικά αποτυπώματα για να είμαστε 100% σίγουροι», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου σύμφωνα με το VRT.