Κοσμος

Ιταλία: Ονομαστικό εισιτήριο από τις 18 Οκτωβρίου για την είσοδο στο Κολοσσαίο

Απόφαση για να καταπολεμηθούν μεταπωλήσεις εισιτηρίων και αισχροκέρδεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Ονομαστικό εισιτήριο από τις 18 Οκτωβρίου για την είσοδο στο Κολοσσαίο
Ιταλία: Αλλαγή πολιτικής στο Κολοσσαίο © Unsplash

Ιταλία: Αλλαγή πολιτικής στο Κολοσσαίο - Απόφαση για να καταπολεμηθούν μεταπωλήσεις εισιτηρίων και αισχροκέρδεια

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, από τις 18 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων για την είσοδο στο Κολοσσαίο. Ιταλοί και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.

Η απόφαση ελήφθη για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις.

«Ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου»

«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.

Την λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει με έμφαση, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ