Κοσμος

Το Ισραήλ έτοιμο να εξαπολύσει επιθέσεις από «αέρα, ξηρά και θάλασσα»

Ανακοινώθηκε επιχειρησιακό σχέδιο ευρείας κλίμακας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδιο επίθεσης - Με πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.
Ο ισραηλινός στρατός θέτει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης © EPA/Atef Safadi

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδιο επίθεσης - Με πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνδυασμένα και συντονισμένα πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την χώρα ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτή.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

Αβίωτη η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Η ήδη κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα εξελίσσεται γρήγορα σε αβίωτη, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών.

Στην Γάζα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα και τα τρόφιμα αρχίζουν να εξαντλούνται επικίνδυνα, αναφέρει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις χώρες που διαθέτουν επιρροή να διασφαλίσουν την τήρηση των κανόνων του πολέμου και να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση.

Οι ενέργειες και η ρητορική της Χαμάς και του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες είναι «εξαιρετικά ανησυχητική, απαράδεκτη», δηλώνει. Οι άμαχοι και οι μη στρατιωτικές υποδομές πρέπει να προστατευθούν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw8bx17xtj29)

Στην Γάζα, οικογένειες βομβαρδίσθηκαν κατευθυνόμενες προς νότον μέσα από μποτιλιαρισμένους, κατεστραμμένους δρόμους, έπειτα από την διαταγή εκκένωσης του Ισραήλ που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν ασφάλεια, αλλά χωρίς να έχουν πού να πάνε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, πάντοτε και από όλες τις πλευρές».

«Πρέπει να επιτραπεί στους αμάχους να φύγουν προς ασφαλείς περιοχές. Και ανεξαρτήτως αν θα φύγουν ή θα μείνουν, πρέπει να υπάρχει διαρκές μέλημα για την προστασία τους».

Οσοι αιχμαλωτίζονται πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης συμπεριφοράς και όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν, δηλώνει ο Μάρτιν Γκρίφιθς.

«Οι άμαχοι στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη υποφέρουν από μία εβδομάδα απόλυτης αγωνίας και καταστροφής. Φοβάμαι ότι τα χειρότερα ακολουθούν. Η περασμένη εβδομάδα ήταν ένα τεστ ανθρωπιάς και η ανθρωπιά αποτυγχάνει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY