Κοσμος

Ρόμπερτ Ντε Νίρο εναντίον Τραμπ: «Είναι σατανικός - Πρέπει να πάρουμε τον κίνδυνο πολύ σοβαρά»

«Επίδοξο σκληρό τύπο χωρίς ηθική» χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο ο διάσημος ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Νέα επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι σατανικός» - Οι δηλώσεις του στη σύνοδο «Σταματήστε τον Τραμπ».
Νέα επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο © EPA/Mohammed Badra

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Νέα επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι σατανικός» - Οι δηλώσεις του στη σύνοδο «Σταματήστε τον Τραμπ».

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024 «σατανικό», καθώς και «επίδοξο σκληρό τύπο χωρίς ηθική».

Η δήλωση του Ντε Νίρο έγινε κατά τη σύνοδο «Stop Trump» στη Νέα Υόρκη, που διοργάνωσε το περιοδικό New Republic.

Ο Ντε Νίρο δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως στην εκδήλωση λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά η δήλωσή του διαβάστηκε από τον Μάιλς Τέιλορ, πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ και συγγραφέα βιβλίου για τα πεπραγμένα της θητείας του.

Στη δήλωσή του, ο Ντε Νίρο ανέφερε την εμπειρία του να υποδύεται κακούς χαρακτήρες ταινιών, λέγοντας: «Έχω περάσει πολύ χρόνο μελετώντας κακούς άντρες. Εξέτασα τα χαρακτηριστικά τους, τους τρόπους τους, την απόλυτη κοινοτοπία της σκληρότητάς τους. Ωστόσο, υπάρχει κάτι διαφορετικό στον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν τον κοιτάζω, δεν βλέπω έναν κακό άνθρωπο. Στα αλήθεια. Βλέπω κάτι διαβολικό».

Ο Ντε Νίρο πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος προσπαθεί να παριστάνει τον γκάνγκστερ, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει… είναι ένας κακός τύπος χωρίς ηθική. Καμία αίσθηση του σωστού ή του λάθους. Κανένας σεβασμός για κανέναν εκτός από τον εαυτό του – ούτε προς τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι έπρεπε να ηγηθεί και να προστατεύσει, ούτε στους ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται, ούτε απέναντι στους ανθρώπους που τον ακολουθούν τυφλά και πιστά ούτε καν τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους φίλους του. Τους περιφρονεί όλους».

The Stop Trump Summit

Ντε Νίρο: Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο του Ντόναλντ Τραμπ

Λέγοντας «πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο του Ντόναλντ Τραμπ», ο Ντε Νίρο πρόσθεσε τη φωνή του σε όσους επικρίνουν τον Τραμπ για την αντίδρασή του στην πανδημία του Covid.

«Θυμηθείτε πώς μας έπληξε η κρίση στις αρχές του 2020, καθώς ένας ιός σάρωσε τον κόσμο. Ζούσαμε με την εμπρηστική συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ κάθε μέρα στην εθνική σκηνή και υποφέραμε καθώς βλέπαμε τους γείτονές μας να συσσωρεύονται σε σακούλες με σώματα.

»Ο άνθρωπος που έπρεπε να προστάτευε αυτή τη χώρα την έθεσε σε κίνδυνο, λόγω της απερισκεψίας και του παρορμητισμού του. Ήταν σαν ένας καταχρηστικός πατέρας να κυβερνά την οικογένεια με φόβο και βίαιη συμπεριφορά».

Ο Ντε Νίρο πρότεινε επίσης ότι ήταν σημαντικό να προσεγγίσουμε τους υποστηρικτές του Τραμπ «με σεβασμό». «Δεν είναι ανόητοι και δεν πρέπει να τους καταδικάσουμε επειδή έκαναν μια ανόητη επιλογή… Ας μην μιλήσουμε για δημοκρατία. Η δημοκρατία μπορεί να είναι το ιερό μας δισκοπότηρο, αλλά για άλλους είναι απλώς μια λέξη, μια έννοια και στην αγκαλιά τους τον Τραμπ, έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους σε αυτήν. Ας μιλήσουμε για το σωστό και το λάθος. Ας μιλήσουμε για ανθρωπιά. Ας μιλήσουμε για ευγένεια. Ασφάλεια για τον κόσμο μας. Ασφάλεια για τις οικογένειές μας. Ευπρέπεια. Ας τους καλωσορίσουμε πίσω».

Ο Ντε Νίρο υπήρξε επί μακρόν επικριτής του Τραμπ. Σε ένα προεκλογικό βίντεο το 2016 είπε: «Είναι τόσο κραυγαλέα ηλίθιος. Είναι αλήτης. είναι σκύλος… δεν ξέρει για τι μιλάει». Το 2019 δήλωσε επίσης: «Ανυπομονώ να τον δω στη φυλακή».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ