Κοσμος

Επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Εκπαιδεύουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις»

«Μετατρέπουν τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στις ΗΠΑ © EPA / NECATI SAVAS

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επίθεση στις ΗΠΑ από τον Τούρκο πρόεδρο - Η αναφορά για την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σήμερα (10.10) σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για την παρουσία τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Συρίας. 

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: «Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 20 βάσεις.Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Tι γίνεται σε αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Όλα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε; Όμως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Όταν οι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. Η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί;Πώς θα το εξετάσουμε; Όταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι. Όταν όμως δεν μας συμφέρει, άλλο».

Σε άλλο σημείο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν. Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε».

Σύμφωνα με την Καθημερινή και τον Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στο ζήτημα της παρουσίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο με φόντο την αποστολή του αεροπλανοφόρου «Gerald Ford». Στη συνέχεια κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των παλαιστινιακών εδαφών και τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν τις παρενοχλήσεις τους σε οικισμούς Ισραηλινών. «Η καταστροφή της Γάζας με αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις, ο βομβαρδισμός τζαμιών και ο θάνατος αθώων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και αμάχων δεν είναι αποδεκτά», τόνισε ο Ερντογάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ