Κοσμος

Ισπανία και Γαλλία δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τα παλαιστινιακά εδάφη

«Δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς με τον παλαιστινιακό λαό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία και Γαλλία δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισπανία και Γαλλία δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τα παλαιστινιακά εδάφη © EPA

Πόλεμος Ισραήλ:Ισπανία και Γαλλία για βοήθεια στην Παλαιστίνη - «Δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς με τον παλαιστινιακό λαό»

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε σήμερα (10.10) ότι η κυβέρνησή του αντιτίθεται στην προτεινόμενη διακοπή της βοήθειας που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως η Γαλλία δεν υποστηρίζει τη διακοπή της αρωγής που χορηγείται απ' ευθείας στον παλαιστινιακό λαό.

«Αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, με τον παλαιστινιακό πληθυσμό ή με την Παλαιστινιακή Αρχή ή με τις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο πεδίο», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη του στον ισπανικό ραδιοσταθμό Cadena SER.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα παλαιστινιακά εδάφη θα χρειαστούν πιθανόν περισσότερη βοήθεια στο εγγύς μέλλον μετά την επίθεση της Χαμάς, το Σάββατο, στο Ισραήλ και τον επακόλουθο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν το θέμα σήμερα το απόγευμα.

Εξάλλου στο Παρίσι το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Γαλλία δεν υποστηρίζει τη διακοπή της βοήθειας που λαμβάνουν απ' ευθείας οι Παλαιστίνιοι.

«Δεν είμαστε υπέρ της αναστολής της βοήθειας που λαμβάνει απ' ευθείας ο παλαιστινιακός λαός και χθες το κάναμε αυτό σαφές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ