Κοσμος

Ιράν και Ιράκ επικροτούν τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Κάνουν λόγο για «αποτέλεσμα δεκαετιών καταπίεσης από τη Σιωνιστική Αρχή Κατοχής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Αυτοπεποίθηση των Παλαιστινίων προς τις δυνάμεις κατοχής δείχνουν οι επιθέσεις της Χαμάς, λέει το Ιράν - Για αποτέλεσμα καταπίεσης κάνει λόγο το Ιράκ.
Ιράν και Ιράκ στηρίζουν με δηλώσεις τους την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ © EPA/Abir Sultan

Ισραήλ: Αυτοπεποίθηση των Παλαιστινίων προς τις δυνάμεις κατοχής δείχνουν οι επιθέσεις της Χαμάς, λέει το Ιράν - Για αποτέλεσμα καταπίεσης κάνει λόγο το Ιράκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι σημερινές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ αποδεικνύουν την αυξημένη αυτοπεποίθηση των Παλαιστινίων μπροστά στο Ισραήλ, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Σε αυτή την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν το στοιχείο της έκπληξης και άλλες συνδυασμένες μέθοδοι, που δείχνουν την αυτοπεποίθηση του παλαιστινιακού λαού μπροστά στις δυνάμεις κατοχής του», μετέδωσε το ISNA επικαλούμενο συνέντευξη του εκπροσώπου του υπουργείου Νάσερ Καναάνι.

Οι επιθέσεις «απέδειξαν ότι το σιωνιστικό καθεστώς είναι πιο ευάλωτο από ποτέ και ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια της παλαιστινιακής νεολαίας», δήλωσε στο IRNA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντορί Τζαχρομί.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε ο παλαιστινιακός λαός σήμερα είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα δεκαετιών «συστημικής καταπίεσης» από τη «Σιωνιστική Αρχή Κατοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επίσημου εκπροσώπου της ιρακινής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση προειδοποιεί επίσης ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση στα παλαιστινιακά εδάφη κινδυνεύει να επηρεάσει την σταθερότητα στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ