Κοσμος

«Όλοι την αγαπούσαν εκτός από τους γονείς της»: Θλίψη στο Κάνσας για τον βιασμό και τη δολοφονία 5χρονης

«Η μητέρα την είχε διώξει από το σπίτι», λένε οι γείτονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 5χρονη Zoe βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 25χρονο
© Youtube / KSN TV

Κάνσας - Βιασμός και δολοφονία 5χρονης: Η σύλληψη 25χρονου, η δύσκολη οικογενειακή ζωή και η συνδρομή των γειτόνων

Συγκλονίζει στο άκουσμά της η είδηση βιασμού και δολοφονίας ενός κοριτσιού μόλις 5 ετών στο Κάνσας των ΗΠΑ. Το κοριτσάκι βιάστηκε σε καταυλισμό αστέγων, όπου είχε βρει κατάλυμα, όταν η μητέρα του το έδιωξε από το σπίτι, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της. Η Zoey Felix εντοπίστηκε τραυματισμένη σε βενζινάδικο και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. 

Δράστης του εγκλήματος φέρεται να είναι ο Mickel W. Cherry, ένας 25χρονος ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και κατηγορήθηκε για φόνο και βιασμό θύματος κάτω των 14 ετών. Οι γείτονες είπαν ότι ο ύποπτος είχε ζήσει κάποια στιγμή στο ίδιο σπίτι με τη Zoey, τον πατέρα και την αδελφή της. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι η μητέρα του παιδιού τους πέταξε όλους στο δρόμο πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να ζήσουν σε ένα κάμπινγκ περίπου ένα μίλι μακριά. 

Οι γείτονες φρόντιζαν το παιδί 

Η Zoey είχε μια δύσκολη ζωή στο σπίτι, σύμφωνα με τους γείτονες, οι οποίοι έβλεπαν συχνά το κορίτσι να τριγυρνά χωρίς επίβλεψη. Οι γείτονες συνεργάστηκαν για να τη βοηθήσουν να πλένεται, να ντύνεται και να τρέφεται. Είπαν ακόμη ότι το κοριτσάκι δεν πήγαινε στο σχολείο. Η γειτόνισσα Shaniqua Bradley είπε ότι η Zoey πήγαινε συχνά από το σπίτι της για να φάει κάτι, ενώ περιφερόταν στη γειτονιά. «Μπορώ να μείνω; Μπορώ να μείνω;» έλεγε. «Συνήθως όταν ένα παιδί επιμένει να μείνει έτσι, κάτι συμβαίνει στο σπίτι».

Κι άλλοι γείτονες δήλωσαν ότι έκαναν πολλές αναφορές στο Τμήμα Παιδιών και Οικογενειών του Κάνσας τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου της, αναφέροντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι της Zoey – το οποίο δεν είχε τρεχούμενο νερό και ήταν γεμάτο με περιττώματα. Αλλά τίποτα δεν έγινε ποτέ. «Ήταν πάντα βρώμικη, δεν είχε φαγητό, εκτός αν κάποιος από εμάς την τάιζε, αλλά προφανώς δεν το έπαιρναν στα σοβαρά», σημείωσε γείτονας.

Πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες, οι γείτονες της Zoey συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί, σύμφωνα με την Capital-Journal. Συντετριμμένοι έμαθαν ότι είχε δολοφονηθεί. «Όλοι στο τετράγωνο φρόντιζαν τη Zoey», δήλωσε η Sheryl Tyree, η οποία δεν μένει στη γειτονιά αλλά περνάει πολύ χρόνο εκεί. «Όλοι αγαπούσαν τη Zoey, εκτός από τους γονείς της».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε αν οι Αρχές είχαν οποιαδήποτε προηγούμενη επαφή με την οικογένεια.

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ