- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της Γερμανίας καλεί να τεθεί όριο στις αφίξεις μεταναστών
Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία
Σταϊνμάιερ: Όριο στις αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία - Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ τάχθηκε υπέρ της επιβολής ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η χώρα του, προειδοποίησε ωστόσο πως δεν υπάρχει εύκολη λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα που προκαλεί αδιέξοδα και εντάσεις στην Ευρώπη για χρόνια.
«Χρειαζόμαστε όριο στον αριθμό των αφίξεων, δεν τίθεται ζήτημα γι’ αυτό», έκρινε ο κ. Σταϊνμάιερ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD χθες Δευτέρα το βράδυ.
Πρόσθεσε πως χρειάζεται συνολική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων της επιβολής πιο αυστηρών συνοριακών ελέγχων σε επίπεδο Γερμανίας και, σε επίπεδο ΕΕ, ταχύτερων διαδικασιών απέλασης αιτούντων άσυλο που είτε οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί, ή δεν έχουν πρακτικά πιθανότητα να εγκριθούν.
«Αν μπορέσουμε να χειριστούμε αυτή τη ρύθμιση, και δόξα το Θεό έχουμε μπει στον δρόμο για αυτό, τότε ο αριθμός των αφίξεων στη Γερμανία θα μειωθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Στάινμαϊερ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «επίπονη δουλειά».
Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία, μερικές ημέρες πριν από τις κρατιδιακές εκλογές στην Έσση και στη Βαυαρία και καθώς σε εθνικό επίπεδο το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταγράφει ανησυχητική άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το σαββατοκύριακο στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND ότι «ο αριθμός των προσφύγων που επιδιώκουν να έλθουν στη Γερμανία είναι υπερβολικά υψηλός αυτή την περίοδο».
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς των Χριστιανοδημοκρατών προκάλεσε σάλο και δέχθηκε επικρίσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για αιτούντες άσυλο που κατ’ αυτόν θα έπρεπε να έχουν απελαθεί ήδη αφού οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν αλλά «πάνε στον οδοντίατρο και φτιάχνουν τα δόντια τους».
«Έχω την ελπίδα πως αφού το αφήσουμε πίσω μας αυτό, θα δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα στο οποίο τα δημοκρατικά κόμματα θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους», δήλωσε ο πρόεδρος Στάινμαϊερ, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως συμβολικός αλλά θεωρείται σημαντικός για τη διαμόρφωση της κοινωνικής γνώμης, στη χθεσινή συνέντευξή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.