- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο πρόεδρος της Γερμανίας καλεί να τεθεί όριο στις αφίξεις μεταναστών
Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία
Σταϊνμάιερ: Όριο στις αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία - Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ τάχθηκε υπέρ της επιβολής ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η χώρα του, προειδοποίησε ωστόσο πως δεν υπάρχει εύκολη λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα που προκαλεί αδιέξοδα και εντάσεις στην Ευρώπη για χρόνια.
«Χρειαζόμαστε όριο στον αριθμό των αφίξεων, δεν τίθεται ζήτημα γι’ αυτό», έκρινε ο κ. Σταϊνμάιερ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD χθες Δευτέρα το βράδυ.
Πρόσθεσε πως χρειάζεται συνολική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων της επιβολής πιο αυστηρών συνοριακών ελέγχων σε επίπεδο Γερμανίας και, σε επίπεδο ΕΕ, ταχύτερων διαδικασιών απέλασης αιτούντων άσυλο που είτε οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί, ή δεν έχουν πρακτικά πιθανότητα να εγκριθούν.
«Αν μπορέσουμε να χειριστούμε αυτή τη ρύθμιση, και δόξα το Θεό έχουμε μπει στον δρόμο για αυτό, τότε ο αριθμός των αφίξεων στη Γερμανία θα μειωθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Στάινμαϊερ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «επίπονη δουλειά».
Η μετανάστευση έχει μετατραπεί ξανά σε καυτό ζήτημα πρώτης γραμμής στη Γερμανία, μερικές ημέρες πριν από τις κρατιδιακές εκλογές στην Έσση και στη Βαυαρία και καθώς σε εθνικό επίπεδο το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταγράφει ανησυχητική άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το σαββατοκύριακο στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND ότι «ο αριθμός των προσφύγων που επιδιώκουν να έλθουν στη Γερμανία είναι υπερβολικά υψηλός αυτή την περίοδο».
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς των Χριστιανοδημοκρατών προκάλεσε σάλο και δέχθηκε επικρίσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για αιτούντες άσυλο που κατ’ αυτόν θα έπρεπε να έχουν απελαθεί ήδη αφού οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν αλλά «πάνε στον οδοντίατρο και φτιάχνουν τα δόντια τους».
«Έχω την ελπίδα πως αφού το αφήσουμε πίσω μας αυτό, θα δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα στο οποίο τα δημοκρατικά κόμματα θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους», δήλωσε ο πρόεδρος Στάινμαϊερ, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως συμβολικός αλλά θεωρείται σημαντικός για τη διαμόρφωση της κοινωνικής γνώμης, στη χθεσινή συνέντευξή του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.