Κοσμος

Σκότωσε τη μητέρα του με τρεις μαχαιριές και έκρυβε το πτώμα στο σπίτι τους στη Ρώμη

Ποιο το κίνητρο του εγκλήματος - Η ομολογία στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί της Ιταλίας στο σημείο της δολοφονίας
(φωτογραφία αρχείου) © EPA/Tommaso Quaggio

Ρώμη: Δολοφονία μητέρας από γιο και ομολογία 10 ημέρες μετά - Το χρέος και το κίνητρο του 59χρονου

Η ομολογία ενός 59χρονου άνδρα για την άγρια δολοφονία της μητέρας του, δέκα ημέρες μετά έγκλημα, αποτελεί πρώτη είδηση στην Ιταλία. Ο Massimo Barberio σκότωσε τη μητέρα του στις 20 Σεπτεμβρίου την ώρα που η ηλικιωμένη γυναίκα έφτιαχνε καφέ στο διαμέρισμά τους στη Via Pietro Gasparri και συγκεκριμένα στην περιοχή Primavalle, ένα βορειοδυτικό προάστιο της Ρώμης.

Ο 59χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τρεις μαχαιριές στον λαιμό, στη συνέχεια έβαλε το πτώμα της σε μία σακούλα και το έκρυψε στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, ώσπου η μυρωδιά από την αποσύνθεση, τον «ανάγκασε» -όπως δήλωσε- να παραδεχθεί ότι αφαίρεσε τη ζωή τής μητέρας του. 

«Είχε πολύ άσχημη μυρωδιά, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα πώς να το κρατήσω πια κρυφό» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Σε ό,τι αφορά το κίνητρο, ο 59χρονος φέρεται να είπε ότι στη μέση υπήρχαν οικονομικές διαφωνίες.  «Είχα ένα χρέος 3.000 ευρώ». 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η 88χρονη γυναίκα είχε δολοφονηθεί πριν από τουλάχιστον δέκα ημέρες. Ο γιος της έμενε μαζί της και ήταν άνεργος. Δεν είχαν γίνει αναφορές για χρήση ναρκωτικών ή ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο 59χρονος τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή Regina Coeli. Οι γείτονες είπαν στις αρχές ότι δεν είχαν ακούσει φωνές τις τελευταίες μέρες και ότι μύρισαν επίσης αυτή την άσχημη οσμή, αλλά νόμιζαν ότι ήταν κάποιο ζώο στο σπίτι άλλων ενοίκων. Κανείς δεν είχε υποψιαστεί ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα, ώστε να καλέσει την αστυνομία. 

Με πληροφορίες από Corriere Roma

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ