Κοσμος

Σάλος στην Ινδία με βίντεο που δείχνει κορίτσι-θύμα βιασμού να κυκλοφορεί αβοήθητη στους δρόμους

Τριγύριζε αιμόφυρτη επί δύο ώρες χωρίς να τη βοηθήσει κανείς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της οργής στην Ινδία
© Τwitter

Ινδία: Οργή για το βίντεο με 12χρονη θύμα βιασμού να ζητά βοήθεια και να συναντά αδιαφορία

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία, αλλά και σε όλο τον κόσμο που δείχνει βίντεο με κορίτσι που έχει πέσει θύμα βιασμού να περπατάει αναζητώντας βοήθεια και να συναντάει αδιαφορία.

Το κορίτσι φαίνεται να περπατάει σε ένα δρόμο, ενώ αιμορραγεί. Μεταξύ άλλων, στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να διώχνει την ανήλικη κάνοντας κινήσεις με τα χέρια του.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ujjain στο κρατίδιο Madhya Pradesh της Ινδίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι είναι 15 ετών, αν και αρχικά είχε μεταδοθεί ότι είναι 12.

Δείτε το βίντεο της οργής:

Τελικά, το κορίτσι χρειάστηκε να περιπλανηθεί πάνω από δύο ώρες μέχρι να τη βοηθήσει ένας ινδουιστής ιερέας, o Rahul Sharma. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κορίτσι έδειχνε αποπροσανατολισμένο, μπορούσε μετά βίας να μιλήσει και δεν ήταν δυνατόν αρχικά να δώσει λεπτομέρειες για το πού βρισκόταν.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει. Τα μάτια της ήταν πρησμένα. Στη συνέχεια ρώτησα τι είχε συμβεί, αλλά μιλούσε σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινα- της έδωσα επίσης ένα στυλό και ένα χαρτί, αλλά ούτε αυτή μπορούσε να γράψει κάτι», δήλωσε σε ινδικά μέσα ο ιερέας, ο οποίος της έδωσε ρούχα και κάλεσε την αστυνομία, που μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι η ιατρική εξέταση έδειξε ότι το κορίτσι βιάστηκε. Το βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα τραύματα του κοριτσιού αντιμετωπίστηκαν και ότι υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δύο άνδρες - και οι δύο οδηγοί τουκ-τουκ - συνελήφθησαν την Πέμπτη, αφού η αστυνομία εξέτασε το υλικό από κάμερες ασφαλείας. Τέσσερις άλλοι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας Shivraj Singh Chouhan δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Η αστυνομία δηλώνει ότι εξετάζει άλλα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της περιοχής για να εντοπίσει τη διαδρομή που περπάτησε το κορίτσι πριν ζητήσει βοήθεια.

Η 15χρονη είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την πόλη Satna - περισσότερο από 700 χιλιόμετρα (435 μίλια) από το σημείο όπου βρέθηκε - την Κυριακή (24/09).

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει και πολιτική κόντρα στην Ινδία, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάζουν το περιστατικό και να επικρίνουν  το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP) για την ασφάλεια των γυναικών.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ