Κοσμος

Βίκτωρ Παλαιολόγος: Ένα σεξουαλικό αρπακτικό ωραίων γυναικών

Παρίστανε το στέλεχος κινηματογραφικών εταιριών του Χόλιγουντ και δελέαζε κοπέλες με την υπόσχεση ότι θα τις κάνει σταρ

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίκτωρ Παλαιολόγος: Ο κατά συρροή βιαστής που εξελίχθηκε σε δολοφόνο
© Carlos Chavez/Los Angeles Times via Getty Images

Υπόθεση Βίκτωρ Παλαιολόγος: Ο κατά συρροή βιαστής που εξελίχθηκε σε δολοφόνο

Στο Χόλιγουντ φτάνουν κάθε μέρα άνθρωποι με πολλές και μεγάλες ελπίδες. Πολλοί είναι ονειροπόλοι, άλλοι αφελείς, αλλά φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που γνωρίζουν ότι είναι η Μέκκα του κινηματογράφου κι έρχονται απλώς για μια ευκαιρία στον κόσμο του θεάματος. Η Κρίστι Τζίνσον ήρθε στο Χόλιγουντ από το Μίσιγκαν, το 2001, για να δοκιμάσει την τύχη της. Ήταν πολύ όμορφη και από τα μαθητικά της χρόνια είχε κάτι πολύ ελκυστικό. Πολλοί φίλοι και συμμαθητές την προέτρεπαν να δοκιμάσει την ερμηνεία της μπροστά στην κάμερα, να πάει στο Χόλιγουντ, όπου υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ταλέντων που ανακαλύφτηκαν τυχαία, όπως η Λάνα Τάρνερ που διέγραψε μια πολύ πετυχημένη καριέρα στο σινεμά ή η «Μαύρη Ντάλια» που δυστυχώς βρήκε τη φήμη μετά θάνατον - όταν το στραγγισμένο από αίμα σώμα της βρέθηκε πεταμένο σε ένα άδειο οικόπεδο. Η Κρίστι Τζόνσον ήταν 21 ετών όταν ήρθε στο Λος Άντζελες, ήταν όμορφη, αθλητική και λάτρευε την παραλία. Προκαλούσε τα θαυμαστικά βλέμματα των αντρών, αλλά ήταν πολύ προσγειωμένη - κυκλοφορούσε συνήθως ντυμένη απλά, χωρίς μακιγιάζ. Ήταν πολύ δεμένη με τους γονείς της και μιλούσε μαζί τους καθημερινά στο τηλέφωνο. Στις 15 Φεβρουαρίου είχε πει στη μητέρα της ότι θα πήγαινε για ψώνια. Αλλά δεν ξανακούστηκε. Είχε πάει για «οντισιόν» σε έναν απατεώνα, που παρουσιαζόταν ως παραγωγός ταινιών, και δυστυχώς έγινε ο δολοφόνος της. Λεγόταν Βίκτωρ Παλαιολόγος

Ελάχιστα στοιχεία ήταν γνωστά για τον Βίκτορα Παλαιολόγο πριν τη σύλληψή του το 2003, εκτός από την ημερομηνία γέννησής του, που είναι 16 Ιουλίου 1962. Ήταν χωρισμένος, έμενε στο Λος Άντζελες και στο παρελθόν είχε ένα ιταλικό εστιατόριο. Η πρώτη του επαφή με την αστυνομία ήταν το 1989, όταν παρουσιάστηκε ως στέλεχος της Columbia Records σε μια νέα κοπέλα και λέγοντας ότι μπορούσε να την κάνει σταρ, βγήκε μαζί της για δείπνο και μετά τη συνόδεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, όπου προσπάθησε να τη δέσει στο κρεβάτι και να τη βιάσει. Εκείνη αντιστάθηκε, κλήθηκε η αστυνομία και ο Παλαιολόγος κατηγορήθηκε για βίαιο περιορισμό. Έκανε συμφωνία κι έλαβε τριετή αναστολή της ποινής του. Το 1991, γνώρισε μια επίδοξη ηθοποιό σε ένα μπαρ. Υποδυόμενος τον παραγωγό της Disney, άρχισε να μιλάει για μια ταινία Τζέιμς Μποντ που ετοίμαζε και της έβαλε κρυφά μια λευκή σκόνη στο ποτό της. Η κοπέλα το αντιλήφθηκε και κάλεσε την αστυνομία, αλλά ο Βίκτωρ Παλαιολόγος ξέφυγε και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το 1995, εισέβαλε στο σπίτι μιας κοπέλας με την οποία είχε σύντομη σχέση στο παρελθόν και την κράτησε παρά τη θέλησή της. Στην αστυνομία δήλωσε ένοχος για διάρρηξη, έκανε μια συμφωνία κι έλαβε πενταετή αναστολή της ποινής του. Τον Αύγουστο του 1998, ο Παλαιολόγος επιχείρησε να βιάσει την 24χρονη Χέδερ Μάερ. Κρίθηκε ένοχος και μπήκε στη φυλακή το 2000.

Πριν τη φυλάκισή του, είχε γνωρίσει την ηθοποιό Κάθι ΝτεΜπουόνο το 1999. Χρησιμοποίησε το συνηθισμένο τέχνασμα του, αλλά επειδή η κοπέλα εμφανίστηκε στην «οντισιόν» με έναν φίλο, ο Παλαιολόγος έκανε πίσω. Το 2003, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο Παλαιολόγος προσπάθησε να δελεάσει την 24χρονη Σούζαν Μέρφι με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησε να δελεάσει τα προηγούμενα θύματά του, αλλά όπως και η ΝτεΜπουόνο, εμφανίστηκε με συνοδό και ο Παλαιολόγος δεν την πείραξε.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, πλησίασε την Κρίστι Τζόνσον, σε ένα εμπορικό κέντρο της περιοχής Σέντσουρι Σίτυ. Την παρέσυρε σε μια ψεύτικη οντισιόν και μετά δεν την ξαναείδε κανείς ζωντανή. Όταν δεν ακούστηκε για δύο μέρες, η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της. Η αστυνομία έμαθε από τη συγκάτοικό της ότι η κοπέλα είχε πάει για ψώνια στο Σέντσουρι Σίτυ και μετά θα πήγαινε για οντισιόν στο Χόλιγουντ Χιλς για μια ταινία Τζέιμς Μποντ. Η αστυνομία δημοσιοποίησε την πληροφορία με αποτέλεσμα να εμφανιστούν πολλοί μάρτυρες. Ο ένας ήταν ένας μεσίτης που είχε δείξει στον Παλαιολόγο πολλά σπίτια στο Χόλιγουντ Χιλς. Ένας άλλος μάρτυρας ήταν η Σούζαν Μέρφι, την οποία είχε επίσης προσεγγίσει ο Παλαιολόγος στο ίδιο εμπορικό κέντρο και της είχε πει να φορέσει μαύρη μίνι φούστα και λευκό αντρικό πουκάμισο για την «οντισιόν». Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι η Κρίστι Τζόνσον είχε αγοράσει τα ίδια ρούχα την ημέρα της εξαφάνισής της και η κάμερα ασφαλείας από το κατάστημα την έδειχνε να φεύγει το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Εμφανίστηκε επίσης η Κάθι ΝτεΜπουόνο και είπε την ιστορία της.

College Student Disappears – 16 Days Later They Find His Secret | The Case of Kristine Johnson

Η Μέρφι έδωσε μια περιγραφή του Παλαιολόγου και το σκίτσο κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης. Όταν το είδε ο επιτηρητής αποφυλάκισης του Παλαιολόγου, κάλεσε την αστυνομία το ανέφερε. Ευτυχώς, ο Παλαιολόγος ήταν ήδη υπό κράτηση ως ύποπτος για κλοπή αυτοκινήτου. Όταν η Μέρφι τον αναγνώρισε μεταξύ των υπόπτων που της έδειξε η αστυνομία, οι ερευνητές άρχισαν να τον ανακρίνουν για την Κρίστι Τζόνσον. Σχετικά με τις προσπάθειές του να δελεάσει κορίτσια υποδυόμενος τον παραγωγό ταινιών Τζέιμς Μποντ, ο Παλαιολόγος είπε απλώς ότι όσες γυναίκες τον κατηγορούσαν, έλεγαν ψέματα.

Τρεις εβδομάδες μετά την «οντισιόν», η Κρίστι Τζόνσον βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρους στους λόφους του Χόλιγουντ. Ήταν δεμένη, μερικώς ντυμένη και την είχαν στραγγαλίσει μέχρι θανάτου. Είχε επίσης ένα περιθανάτιο τραύμα στο κεφάλι όταν έπεσε στον λόφο που φανέρωνε ότι μπορεί να ήταν ακόμη ζωντανή όταν ο Παλαιολόγος την πέταξε εκεί. Μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε, εβδομάδες βροχής είχαν εξαφανίσει κάθε ιατροδικαστικό στοιχείο. Καθώς η έρευνα συνεχιζόταν, εμφανίστηκαν οι άλλες γυναίκες που είχε προσπαθήσει να δελεάσει.

Ο Παλαιολόγος δικάστηκε για τη δολοφονία της Κρίστι Τζόνσον, παρόλο που δεν υπήρχαν ιατροδικαστικά στοιχεία που να τον εμπλέκουν στο έγκλημα. Ωστόσο, υπήρχαν περιστασιακά στοιχεία, καθώς και οι μαρτυρίες των γυναικών που αποπειράθηκε να βιάσει στο παρελθόν, που έδειχναν ένα μοτίβο στα εγκλήματά του. Αυτό το μοτίβο ταίριαζε και με τη δολοφονία της Κρίστι Τζόνσον. Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δίκη, καθώς οι μαρτυρίες εναντίον του αυξάνονταν, ο Βίκτωρ Παλαιολόγος, ο οποίος αρνιόταν κατηγορηματικά ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα, έκανε μια συμφωνία και ομολόγησε τη δολοφονία της Τζόνσον με αντάλλαγμα την άρση της θανατικής ποινής. Ωστόσο, την ημέρα της καταδίκης του, έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή 11 σελίδων στον δικαστή, ισχυριζόμενος ότι ήταν αθώος και ζητώντας να ακυρωθεί η παραδοχή της ενοχής του. Ήταν όμως πολύ αργά και καταδικάστηκε σε ισόβια με δυνατότητα αποφυλάκισης μετά από 25 χρόνια.

Στις 7 Νοεμβρίου 2023 είναι προγραμματισμένη η εξέταση της αίτησης αποφυλάκισής του.

Η δολοφονία της Κρίστι Τζόνσον ήταν ένα από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ και καλύφθηκε από πολλές εφημερίδες, δημοσιογραφικές εκπομπές, blogs (Oxygen, 48 Hours Mystery, Investigation Discovery).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ