Κοσμος

Φρικτό βασανιστήριο σε ταύρο στη Βαλένθια: Του έβαλαν φωτιά στα κέρατα και τον χτυπούσαν στη μέση του δρόμου

«Εθνική ντροπή, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρομακτικό βασανιστήριο σε ταύρο στη Βαλένθια
Τρομακτικό βασανιστήριο σε ταύρο στη Βαλένθια © Unsplash/ 2 Bull Photography

Βαλένθια: Φρικτό βασανιστήριο σε ταύρο - Του έβαλαν φωτιά στα κέρατα - «Εθνική ντροπή, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ»

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ένα ταλαιπωρημένο ταύρο με φλεγόμενα κέρατα στην Ισπανία. Μετά το περιστατικό αυτό οι φωνές που ζητούν να απαγορευτεί η «αποτρόπαια» παράδοση των ταυρομαχιών αυξάνονται συνεχώς.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) δείχνει έναν λευκό ταύρο να φαίνεται ταραγμένος καθώς οι ντόπιοι τον σέρνουν σε έναν δρόμο στη Βαλένθια. Φαίνεται να έχει ξύλο δεμένο στα κέρατά του, το οποίο και καίγεται.

Γνωστός ως «toro embolado», ο ταύρος με φλεγόμενα κέρατα είναι ένα θέαμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ταυροδρομίας.

Το βίντεο δείχνει το τρομοκρατημένο ζώο να χτυπάει τα κέρατά του στο δρόμο και φαίνεται να τραβιέται από ένα σχοινί. Λίγο αργότερα σπρώχνει τα κέρατά του πάνω σε ένα δέντρο όπου φαίνεται να κολλάει καθώς τρυπάει τον φλοιό.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας αρπάζει τρομαγμένος την ουρά του και την τραβάει δυνατά, αναγκάζοντας τον ταύρο να λύσει τα κέρατά του.

Οι ντόπιοι συνεχίζουν να σέρνουν και να σπρώχνουν το ταλαιπωρημένο πλέον ζώο στο δρόμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν.

Σε ανάρτησή της στο X/Twitter, η PETA αναφέρει: «Κοιτάξτε πόσο τρομοκρατημένος είναι αυτός ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση είναι αδικαιολόγητη βία που πρέπει να απαγορευτεί».

Μια άλλη ανάρτηση της ισπανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Κόμμα των Ζώων με το Περιβάλλον (PACMA) τάσσεται επίσης εναντίον της παράδοσης, η οποία έχει προκαλέσει όλο και περισσότερες διαμάχες και διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα βίαιο και αναχρονιστικό γεγονός.

Η ανάρτηση έγραφε: «Εθνική ντροπή. Αυτός ο ταύρος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ στο δημοφιλές φεστιβάλ του Πουζόλ, στη Βαλένθια, στις 7 Σεπτεμβρίου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ