Κοσμος

Ο Russell Brand κατηγορείται από τέσσερις γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις

Το βίντεο στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Russell Brand
© EPA / HERBERT NEUBAUER

Russell Brand: Κατηγορίες σεξουαλικές επιθέσεις από τέσσερις γυναίκες - Το βίντεο στα social media και η διάψευση

O Russell Brand (Ράσελ Μπραντ) κατηγορείται από τέσσερις γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους, οι οποίες φέρεται να έχουν διαπραχθεί τα τελευταία επτά χρόνια. Ο Βρετανός ηθοποιός κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στις γυναίκες από το 2006 έως και το 2013, την περίοδο που βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. 

Ο Russell Brand έχει ήδη αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όμως, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον εαυτό του «άτακτο», που δεν έχει εκδηλώσει, όμως, κακοποιητική συμπεριφορά έναντι των γυναικών. Μάλιστα, με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media, o Russell Brand διέψευσε τις καταγγελίες και θέλησε να υποστηρίξει ότι όλες οι μέχρι στιγμής σχέσεις του ήταν συναινετικές. Σε άλλο σημείο, δεν δίστασε να πει ότι οι εκθέσεις που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του είναι εξωφρενικές, κατηγορώντας τα φερόμενα θύματα για παιχνίδια συμφερόντων. 

Στο βίντεό του ο Μπραντ απάντησε και στα ΜΜΕ της Βρετανίας, τα οποία σχολιάζουν και τον εγκαλούν για την ανάρμοστη συμπεριφορά του. 

Russell Brand - Ποιος είναι

Ο Rusell Brand έγινε γνωστός για μια σειρά από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές sτα Channel 4, MTV, Radio X και BBC. Ξεκίνησε την καριέρα του, στις αρχές του 2000, ως stand-up κωμικός και στη συνέχεια παρουσίασε το σόου Big Brother's Big Mouth.

Όταν έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, ο Brand συμμετείχε σε χολιγουντιανές ταινίες, όπως τις Forgetting Sarah Marshall, Get Him To The Greek και Arthur.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, όταν ο Russell Brand ήταν 14 ετών εμφάνισε νευρική βουλιμία. Δύο χρόνια αργότερα, στα 16 του χρόνια, έφυγε από το σπίτι λόγω διαφωνιών με τον σύντροφο της μητέρας του, ενώ οι γονείς του είχαν χωρίσει όταν ήταν μόλις έξι μηνών. Στα εφηβικά του χρόνια ο Brand έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ βίωσε μία εφιαλτική εμπειρία όταν έπεσε θύμα βιασμού από δάσκαλό του. Με τον πατέρα του δεν είχε καλές σχέσεις, ενώ δεν βλέπονταν συχνά.

Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών σε μια σχολική παραγωγή και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως κομπάρσος σε ταινίες. Το 1991 έγινε δεκτός στην Ακαδημία Italia Conti και το πρώτο έτος των μαθημάτων του χρηματοδοτήθηκε από το Essex County Council. Μετά το πρώτο του έτος στην ακαδημία Italia Conti, ο Russell Brand αποβλήθηκε για παράνομη χρήση ναρκωτικών και κακή φοίτηση.

Η ακτιβιστική δράση του Russell Brand και οι πολιτικές του πεποιθήσεις

Γνωστός για την ακτιβιστική του δράση, ο Russell Brand συμμετέχει σε διαδηλώσεις και εκφράζει ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Από το 2009 ξεκίνησε να δρα πιο ενεργά με δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες και κινήσεις διαμαρτυρίας με τις οποίες καταδίκαζε τη στάση του Ισραήλ και τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γάζα. Το «παρών» είχε δώσει και στις διαμαρτυρίες που γίνονταν στη Σύνοδο της G-20 στο Λονδίνο.

Το 2010, ο Russell Brand συνελήφθη ως ύποπτος για ξυλοδαρμό, αφού φέρεται να επιτέθηκε σε παπαράτσι που εμπόδισε τον ίδιο και την τότε αρραβωνιαστικιά του Κέιτι Πέρι να προλάβουν πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Το 2012 επιλέχθηκε από τον Δαλάι Λάμα για να φιλοξενήσει την εκδήλωση του βουδιστή ηγέτη για τη νεολαία στο Μάντσεστερ. Οι εκπρόσωποι του Δαλάι Λάμα εξήγησαν ότι ο Μπραντ επιλέχθηκε επειδή είχε αποδείξει «τη δύναμη της πνευματικότητας που επιφέρει αλλαγές στη δική του ζωή»

Τον Απρίλιο του 2012, ο Russell Brand κατέθεσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον εθισμό στα ναρκωτικά, μοιραζόμενος τις εμπειρίες του και την άποψή του ότι τα ναρκωτικά πρέπει να αποποινικοποιηθούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ