- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κλείνουν σχολεία στη Βρετανία υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης
Ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς για μη ανθεκτικό υλικό που εντοπίστηκε στα κτίρια
Βρετανία: Κίνδυνος κατάρρευσης σχολείων - Φόβοι για την παρουσία μη ανθεκτικού υλικού - Ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς
Κίνδυνος κατάρρευσης υπάρχει για εκατοντάδες επιπλέον σχολικά κτίρια στη Βρετανία. Η υπουργός Παιδείας ζήτησε να κλείσουν εντελώς ή να σφραγιστούν κάποια κτίρια 104 σχολείων στην Αγγλία, καθώς εντοπίστηκε σε αυτά παλιό και μη ανθεκτικό τσιμέντο.
Η είδηση ήρθε πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων είναι έντονη. Οι εξελίξεις για τα σχολικά κτίρια αποτελούν πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Σουνάκ, αφού οι αποκαλύψεις ενισχύουν την εντύπωση ότι ζωτικής σημασίας δημόσιες υποδομές στη Βρετανία καταρρέουν.
Η υπουργός Παιδείας, Τζίλιαν Κίγκαν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει απάντηση από περίπου το 10% των 15.000 σχολείων στην Αγγλία στα οποία έχουν σταλεί ερωτηματολόγια προκειμένου να εντοπιστούν όσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στα εν λόγω κτίρια έχει εντοπιστεί Ενισχυμένο Αυτόκλειστο Αεριζόμενο Τσιμέντο (RAAC), μια ελαφρά μορφή τσιμέντου που χρησιμοποιούνταν συχνά σε τοίχους, πατώματα και ταβάνια από τη δεκαετία του 1960 ως τη δεκαετία 1980. Ωστόσο, πλέον θεωρείται αδύναμο και μη ασφαλές.
Η Κίγκαν επεσήμανε ότι τα σχολεία στα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχει χρησιμοποιηθεί RAAC θα ελεγχθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Τα περισσότερα δεν θα περιέχουν RAAC», διαβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
«Ενδέχεται να είναι εκατοντάδες ακόμα»
Τα περισσότερα από τα σχολεία που επηρεάζονται θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, επεσήμανε η βρετανική κυβέρνηση. Αυξάνοντας την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο πρώην μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Σούνακ μείωσε κατά το ήμισυ τον ετήσιο προϋπολογισμό για τις επισκευές των σχολικών κτιρίων, την ώρα που η υπηρεσία τού είχε ζητήσει να διπλασιαστεί.
«Επισημαίναμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή, αν δεν χρηματοδοτηθεί αυτό το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Τζόναθαν Σλέιτερ. «Έμεινα κατάπληκτος όταν είδα (…) την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση».
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Σούνακ ότι «θέτει σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών», ενώ επεσήμανε ότι δεν έλαβε υπόψη του επανειλημμένες προειδοποιήσεις για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.