Κοσμος

Ανήκει στον μικρό Μπεν το πτώμα που βρέθηκε στον Δούναβη; - Έρευνα ζητά η μητέρα του αγοριού

Το χρονικό της εξαφάνισης στην Κω - Άλυτο μυστήριο εδώ και 32 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαφάνιση Μπεν Νίνταμ - Η έρευνα για το πτώμα που βρέθηκε στον Δούναβη
Εξαφάνιση Μπεν Νίνταμ - Η έρευνα για το πτώμα που βρέθηκε στον Δούναβη

Εξαφάνιση Μπεν Νίνταμ: Το αίτημα της μητέρας του για έρευνα σχετικά με το πτώμα άγνωστου αγοριού στον Δούναβη

Το πτώμα ενός παιδιού που βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στον Δούναβη εντοπίστηκε τον Μάιο του 2022 και η Interpol έχει εκδώσει «Black Notice», ζητώντας από τους πολίτες που ενδέχεται να γνωρίζουν κάποιες πληροφορίες να τις προσκομίσουν, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός. Η μητέρα του μικρού Μπεν ήταν ένα από τα πρόσωπα που επικοινώνησε με την Interpol για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει στον Μπεν Ντίναμ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 32 χρόνια στην Κω. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 51χρονη μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, πιστεύει πως είναι πολύ πιθανόν το πτώμα να ανήκει στον γιο της. Ο Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω στις 24 Ιουλίου 1991. «Ελπίζω ότι η βρετανική αστυνομία θα το ελέγξει και θα επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς για το θέμα αυτό. Πρέπει να το αποκλείσουμε. Πάντα έλεγα από την αρχή ότι δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει», είπε η μητέρα του Μπεν. Παράλληλα, ανέφερε ότι «η εικόνα της ανακατασκευής από την Ιντερπόλ μοιάζει με τον Μπεν. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα με έναν άνδρα αυτή την εβδομάδα που ήταν θύμα trafficking από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα αλλά υπόγεια».

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ιντερπόλ κυκλοφόρησε μια ανακατασκευασμένη εικόνα του αγοριού και εικάζει ότι θα μπορούσε να ήταν θύμα σωματεμπορίας. Η Αστυνομία δεν γνωρίζει πόσο καιρό βρισκόταν στον βυθό του Δούναβη. Όπως επισήμανε δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλες τις αστυνομικές της δυνατότητες για να ταυτοποιήσει το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη και να βοηθήσει τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπεν πέθανε την ημέρα που εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος με την εμπλοκή σκαπτικών μηχανημάτων καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι των παππούδων του, αλλά η μητέρα του πιστεύει ότι ο γιος της είναι ακόμη ζωντανός. «Εξακολουθώ να ελπίζω ότι η αστυνομία του South Yorkshire κάνει λάθος. Και εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να μου επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους, πρέπει να πιστεύω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να λέει το αντίθετο», είπε η μητέρα στην Daily Mirror.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ