Κοσμος

Μυστήριο και νέες έρευνες για αγόρι που βρέθηκε νεκρό τον Μάιο του 2022 στον Δούναβη

«Black Notice» από την Interpol και τρισδιάστατη απεικόνιση του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Black Notice από την Interpol για το νεκρό αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη
Black Notice από την Interpol για το νεκρό αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη

Νεκρό αγόρι στον Δούναβη: Black Notice από την Interpol για την ταυτοποίηση της σορού και τρισδιάστατη απεικόνιση

Ένας και πλέον χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που το πτώμα ενός παιδιού εντοπίστηκε στον Δούναβη. Οι αρχές διευρύνουν τις έρευνες προκειμένου να μπορέσουν να βρουν την ταυτότητά του και να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει την υπόθεση. 

Το πτώμα πιστεύεται ότι ανήκει σε αγόρι 5 με 6 ετών. Εντοπίστηκε στις 19 Μαΐου 2022 κοντά στο Grossmehring στη Βαυαρία της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε η Interpol. Οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ακόμη ποιο ήταν το νεαρό αγόρι. Η Interpol έχει εκδώσει «Black Notice» προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες. Η ειδοποίηση που εστάλη σε 195 χώρες περιλαμβάνει μία τρισδιάστατη απεικόνισε με τα χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος που φέρεται να είχε το μικρό αγόρι. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Interpol, Jürgen Stock δήλωσε: «Κάποιος, κάπου ξέρει κάτι για αυτό το αγόρι. Είτε ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας. Δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε όλες τις αστυνομικές δυνατότητες της Interpol για να βοηθήσουμε τους ανακριτές να ρίξουν φως στον θάνατό του».

Black Notice από την Interpol για το νεκρό αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη
Black Notice από την Interpol για το νεκρό αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη

Το αγόρι ζύγιζε περίπου 33 κιλά. Είχε καστανά μαλλιά και ο τύπος αίματός του ήταν Ο. Η πλάκα που βάρυνε το σώμα του αγοριού ήταν κατασκευασμένη από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Diephaus, σύμφωνα με την Interpol.

Οι αξιωματούχοι προέτρεψαν το κοινό που έχει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, ειδικά εάν γνωρίζουν κάτι για ένα εξαφανισμένο παιδί του οποίου τα χαρακτηριστικά και η εξαφάνιση υποδηλώνουν πιθανή σχέση με το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη. Η γερμανική αστυνομία μπορεί να συνεργαστεί με την Interpol για να κάνει συγκρίσεις DNA για άτομα που πιστεύουν ότι το αγόρι μπορεί να είναι βιολογικός συγγενής.

Με πληροφορίες από CBS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ