Κοσμος

Χαίτη για Γκίνες: Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ με μήκος 173 εκατοστά

Η Τάμι Μάνις μεγαλώνει τα μαλλιά της από το 1990 - Το mullet που της χάρισε παγκόσμια διάκριση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες: Η Τάμι Μάνις από το Τενεσί έχει χαίτη 173 εκατοστά - Έκοψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της το 1990.
Η Τάμι Μάνις έχει επίσημα τη μακρύτερη χαίτη στον κόσμο, με μήκος σχεδόν 173 εκατοστά © Guinness World Records

Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες: Η Τάμι Μάνις από το Τενεσί έχει χαίτη 173 εκατοστά - Έκοψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της το 1990.

Τι κερδίζει κανείς αν μένει 33 χρόνια χωρίς κούρεμα; Η Τάμι Μάνις από το Τενεσί ξέρει τι: Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τη μακρύτερη χαίτη στον κόσμο.

Η 58χρονη Μάνις μίλησε για την πορεία της προς την κατάκτηση αυτού που είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ασυνήθιστες διακρίσεις που καταγράφονται στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από τον οργανισμό που είναι γνωστός για την επιμέλεια μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ, αποκάλυψε πώς το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Voices Carry» του 1985 από το ροκ συγκρότημα Til Tuesday την ενέπνευσε να αρχίσει να μακραίνει τα μαλλιά της.

«Το κορίτσι είχε μια ουρά αρουραίου», είπε η νοσοκόμα από το Νόξβιλ. «Και ήθελα πολύ κάτι τέτοιο».

Το χτένισμα για το οποίο η Μάνις ένιωθε θαυμασμό ήταν μια παραλλαγή του mullet, του χτενίσματος με κοντό μαλλί μπροστά και μακρύ στην πλάτη, που έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1980 και του 1990 από τον ηθοποιό Πάτρικ Σουέιζι, τον μουσικό Μπίλι Ρέι Σάιρους και τον σταρ του ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μπάτζιο, μεταξύ άλλων.

Τον Φεβρουάριο του 1990 κούρεψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της

Η Μάνις είχε ήδη μια ευμεγέθη χαίτη το φθινόπωρο του 1989, την οποία έκοψε και αμέσως ένιωσε τύψεις.

Τον Φεβρουάριο του 1990 επέστρεψε στο κομμωτήριο: Ήταν η τελευταία φορά που κούρεψε το πίσω μέρος των μαλλιών της. Είπε ότι δεν τα έκοψε από τότε, και τώρα έχουν μάκρος 172,7 εκατοστά.

Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες: Η Τάμι Μάνις από το Τενεσί έχει χαίτη 173 εκατοστά - Έκοψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της το 1990.
Η 58χρονη Αμερικανίδα έκοψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της στις 9 Φεβρουαρίου 1990 © Guinness World Records

Όπως ήταν αναμενόμενο, η χαίτη της αποτελεί συχνό θέμα συζήτησης με φίλους, οικογένεια και γνωστούς, πολλοί από τους οποίους δεν συνειδητοποιούν καν πόσο μακριά είναι μέχρι να γυρίσει.

Όπως είπε στο Γκίνες, πολλοί άνθρωποι που συναντούν ξανά τη Μάνις αφού την έχουν γνωρίσει τυχαία χρόνια νωρίτερα, θυμούνται ποια είναι απλώς και μόνο λόγω της χαίτης της.

Πέρυσι, η Μάνις συμμετείχε στο πρωτάθλημα χαίτης των ΗΠΑ, το οποίο προσελκύει ετησίως περισσότερους από 1.000 υποψηφίους.

Longest mullet - 172.72 cm (5 ft 8 in) on Tami Manis, USA 🇺🇸

Οι κριτές που αξιολογούσαν το «μήκος, το στυλ, τη μοναδικότητα και την επίδειξη» χαίτης απένειμαν στη Μάνις το βραβείο επιλαχόντων του διαγωνισμού – το κορυφαίο βραβείο, με έπαθλο 500 δολαρίων πήγε στην Αλέξα Λίντσεϊ Alexa Lindsey από το Μίσιγκαν, η οποία έκτοτε πέθανε, σύμφωνα με τα αρχεία.

Στη συνέχεια, το Γκίνες δημιούργησε τη δική του κατηγορία ρεκόρ για τη μακρύτερη χαίτη.

Η Μάνις ένιωσε ότι είχε πιθανότητες, γι' αυτό έκανε αίτηση να ληφθεί υπόψη για το γυναικείο ρεκόρ, μια διαδικασία που περιλάμβανε τη δημιουργία ενός βίντεο που τεκμηριώνει το μήκος των μαλλιών της.

Τελικά έμαθε μέσω email ότι είχε εξασφαλίσει τον τίτλο και εξακολουθεί να θυμάται τη στιγμή που έλαβε το πακέτο που περιείχε το πιστοποιητικό Γκίνες, που την αναγνώριζε επίσημα ως τη γυναίκα με τη μακρύτερη χαίτη στον κόσμο.

«Όταν το άνοιξα, σκέφτηκα: “Αυτό είναι καταπληκτικό”», είπε.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ