Κοσμος

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: «Εχθροπαθείς δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος συνεργασίας»

«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΥΠΕΞ: Απαντά στις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Σμύρνη - «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν τη Σμύρνη».

«Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδo» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ερντογάν: Τα προκλητικά σχόλια του για τη Σμύρνη

Άκρως προκλητικός για ακόμη μία φορά έγινε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη χώρα μας και τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ειδικότερα, σε ομιλία που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και αφότου είχαν προηγηθεί τα συγχαρητήρια μηνύματα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή, ο Ερντογάν δεν δίστασε να κατηγορήσει τη χώρα μας πως οι Έλληνες ήταν εκείνοι που έκαψαν και κατέστρεψαν τη Σμύρνη.

«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα για την Τουρκία» κι αυτό γιατί «νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Ακούστε και δείτε την δήλωσε του Ερντογάν στο 21:38 του βίντεο

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizle birlikte hedeflere adım adım ilerleyeceğiz

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας πως «Ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε τον δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της “μεγάλης επίθεσης” κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ