Κοσμος

Κύπρος: Συμπλοκές και συλλήψεις μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμπλοκές και συλλήψεις στη Χλώρακα μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό
Συμπλοκές και συλλήψεις στη Χλώρακα μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό © Twitter/ PafosNet

Κύπρος: Συμπλοκές και συλλήψεις μετά από διαμαρτυρία για μεταναστευτικό - 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Χλώρακα της Πάφου,  χθες το βράδυ (27.08), μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής Αστυνομίας, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για πραγματοποίηση εκδήλωσης για το μεταναστευτικό. Η όλη εκδήλωση αστυνομεύθηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και της ΜΜΑΔ.

Συμπλοκές και συλλήψεις στη Χλώρακα μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό
Συμπλοκές και συλλήψεις στη Χλώρακα μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό © Twitter/ PafosNet

Πορεία διαμαρτυρίας στην Πάφο

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ακολουθούμενη από τα μέλη της Αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, προβαίνοντας σε πράξεις βίας και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έγινε δέκτης καταγγελιών από δύο πρόσωπα τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση κακόβουλων ζημιών σε περιουσία.

Για αντιμετώπιση και καταστολή των επεισοδίων, έγινε ανάκληση προσωπικού της ΑΔΕ Πάφου, ενώ περαιτέρω στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 21 ετών, κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου.

Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.

Της σύλληψής του προηγήθηκε ανακοπή και έρευνα στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα πιο πάνω αδικήματα.

Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών, σε σχέση με τα πιο πάνω αδικήματα. Το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις έρευνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ