Κοσμος

Έχασε τη ζωή του στα Πυρηναία ο υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ο στρατηγός Ζαν-Λουί Ζορζελέν έκανε πεζοπορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα Πυρηναία όρη
Τα Πυρηναία όρη © Unsplash

Γαλλία: Έχασε τη ζωή του κάνοντας πεζοπορία στα Πυρηναία ο υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, ενώ έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια.

Ο θάνατος του στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν έγινε γνωστός από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Το έθνος χάνει έναν από τους σπουδαίους στρατιώτες του. Η Γαλλία, έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της. Και η Παναγία των Παρισίων, τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Διάσημο τοπόσημο, ο καθεδρικός ναός έχει κλείσει για αναστήλωση και αποκατάσταση από τότε που μια πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 κατέστρεψε τη στέγη του και το κωδωνοστάσιό του.

Ο Ζορζελέν, ένας 74χρονος στρατηγός, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διορίστηκε να ηγηθεί της ανακαίνισης μετά την πυρκαγιά. Οι αρχές ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τον καθεδρικό ναό έως το 2024, όταν η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο σχέδιό της, συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου ύψους 96 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-λε-Ντικ στα μέσα του 1800.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ