- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσικός πύραυλος έπληξε το Τσερνίχιβ - 7 νεκροί και 90 τραυματίες
Ο κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε Πολυτεχνείο και θέατρο στο Τσερνίχιβ - Επτά νεκροί και 90 τραυματίες
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν από ρωσικό πύραυλο που έπληξε κεντρική πλατεία στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας.
Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε για το περιστατικό ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ 12 από τους τραυματίες είναι παιδιά.
Την ίδια ώρα, ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή που χτύπησε ο πύραυλος το κέντρο του Τσερνίχιβ.
This is what the center of #Chernihiv looks like now
— NEXTA (@nexta_tv) August 19, 2023
The Interior Ministry said five people were killed and 37 people were injured, including 11 children. pic.twitter.com/spHRgcSk9l
«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, από τη Σουηδία όπου βρίσκεται, στο Telegram, ενώ ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης.
This is what it means to live next to a terrorist state. This is what we are uniting the entire world against.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 19, 2023
Today, a Russian missile hit the heart of Chernihiv. A square, a university, and a theater. Russia turned an ordinary Saturday into a day of pain and loss. There are… pic.twitter.com/AMgXCVfR7h
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τσερνίχιβ Βιατσεσλάβ Τσάους έγραψε στο Telegram: «Ο εχθρός βομβάρδισε το κέντρο του Τσερνίχιβ. Ένας βαλλιστικός πύραυλος. Μείνετε ασφαλείς. Αναμένονται λεπτομέρειες».
Σημειώνεται ότι το Τσερνίχιβ βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία, η οποία είναι σύμμαχος με τη Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν διασχίσει το Τσερνίχιβ όταν ξεκίνησαν την εισβολή τους στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις. Αφότου απωθήθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή, η βόρεια Ουκρανία έχει γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από τις σκληρές μάχες όπως αυτές που μαίνονται τα ανατολικά και νότια της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.